Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Sömnmedel

2017-02-04 00:46 #0 av: Anonym

Jag är trött på att i långa perioder sova dåligt.jag behöver minst 9timmar helst 10 för att fungera. Men nu blir det 3.får stilnoct ibland men det kan man ju inte ta var natt.har propavan men de fungerar sällan och när dom gör det vaknar jag inte på 15 timmar.samma med theralen. Sover inte bättre med melatonin.

Vad finns det mer att prova? Som gör så man somnar men som inte sitter i flera timmar. Finns det nått mer?

Känns hopplöst

Anmäl
2017-02-04 01:08 #1 av: VildaVittra

Har du provat att göra något så ickemedicinskt som att gå och simma innan sängdags? Simma gör en alltid trött. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2017-02-04 07:15 #2 av: Agafia

Rutiner vid sängående hjälper mig , när jag är inne i mina " vaken perioder " går jag upp och gör något . Viker tvätt , syr , löser korsord osv. Ingen ide att ligga o vrida sig i sängen . Fungerar inte alltid , har försökt med insomningstabletter men det blir mardrömmar , Melatonin ger ingenting för mig . Kämpa på 😊

Anmäl
2017-02-04 12:46 #3 av: Anonym

Jag tränar och simmar 6 gånger i veckan. Dock inte innan sängdags eftersom jag inte har en pool hemma o h i badkaret är det fysiskt omöjligt att simma. Jag bli ändå pigg efter träning och skulle inte simma precis innan sängen även om jag kunde.

Rutiner har ja.

Tack för inläggen.  Men jag frågade om det finns någon annan medicin så jag uppskattar svar på det. Har testat allt i annan väg.

Anmäl
2017-02-04 13:46 #4 av: Splatter

Istället för Stilnoct skulle du kunna testa Imovane, men det kan man inte ta varje natt. Mirtazapin fungerar som insomningstablett för en del och den kan man ta varje natt. 

Har du testat kedjetäcke eller bolltäcke? Vissa sover bättre med tunga täcken, önskar jag kunde ha ett men mitt landsting och kommun krigar mot varandra om vem om ska förskriva det så jag kommer i kläm. Arg

Anmäl
2017-02-05 10:52 #5 av: Farwuq

Jag varierar mellan Zolpidem  (Stilnoct) och Zopiklon (Imovane), jag byter efter en "karta". Dessutom det tar jag Propavan.  På detta sover jag normalt fem timmar, sen är jag på benen igen.

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-02-06 00:45 #6 av: elvatolv

Varför kan man inte ta stilnoct varje dag? Det har jag gjort i många många år. Om det är beroendet ni menar så tänker iaf jag att jag hellre är beroende än ligger vaken.

Anmäl
2017-02-06 07:47 #7 av: Farwuq

Jag byter för att ha kvar effekten.

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-02-06 09:09 #8 av: Hera

#6 Det flesta läkare skriver inte ut stilnoct och liknande längre perioder eftersom det är lätt att bli beroende. 

Är nog många som hellre blir beroende och får sova och tar varje natt än inte. Men det är inte möjligt för de flesta. 

Anmäl
2017-02-06 10:01 #9 av: Farwuq

#8 Specialister vid universitetssjukhusen gör det, men med en hel del varningens ord och det ska givetvis vara med rätt indikation. Det är därför som jag har både Zolpidem (Stilnoct) och Zopiklon (Imovane) utskrivit.

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2017-02-08 09:07 #10 av: Annielle

Jag sover aldrig mer än fem timmar (och har tyvärr inte hittat någon sömnmedicin eller andra sömntips/sömnrutiner som fungerar för mig heller (måste dock ha det kolsvart i rummet jag sover för att kunna sova över huvud taget, vilket är rätt omständigt att få till)

Men, Mirtazapin som nämnts brukar de flesta sova himla bra på inklusive jag själv, men de flesta går upp en hel del i vikt av den medicinen (jag gick upp 7 kg på ett par månader på lägsta dosen!!) Jag är dessutom en person som har svårt att gå upp i vikt annars, men det handlar både om att man binder mer vätska i kroppen och kan bli vääldigt hungrig av den.

Sen var det andra biverkningar än detta som gjorde att jag tyvärr inte kunde fortsätta med den.

Men om du verkligen sover så lite som tre timmar för det mesta förstår jag inte hur du kan ha någon ork att träna?!? Det fungerar ju inte i längden med så lite sömn, har du fått göra någon ordentlig sömnutredning eller så?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-02-08 11:41 #11 av: Splatter

Ville lägga till lite positivt med Mirtazapin för det är lätt att bara få mycket negativt om den om man söker efter information, var underviktig när jag började med Mirtazapin och gick ned 2 kg till första halvåret med medicinen. Har också extremt svårt att gå upp i vikt. Den påverkade inte min hunger alls och gjorde det lättare för mig att somna på 30-45 minuter istället för mina normala 2 timmar utan.

När jag tog melatonin varje kväll i 3 månader gick jag upp 7 kg och min mens försvann, vilket i Sverige är en odokumenterad bieffekt! Så jag måste också varva mellan 1 natt med Zopiklon och 2 nätter med melatonin i veckan, utöver Mirta som jag tar varje natt. Så jag fortsätter ha en okej sömnrytm utan att rubba den för mycket.

Anmäl
2017-02-08 15:06 #12 av: Annielle

Oj! du är den första jag hör talas om som inte har gått upp i vikt/fått ökad hunger av Mirtazapin faktiskt! Men det är ju bra att inte alla gör det då.

När jag tog Melatonin blödde jag mycket mer vid mens, blöder redan mycket så det var verkligen ingen kul biverkning, tror inte att den biverkningen finns dokumenterad i Sverige heller?!? Men hittade information om det på utländska sidor...

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-02-08 17:36 #13 av: ADHDharjag

Zolpidem är det bästa jag testat., men för att undvika beroende och behov av att öka doseringen för att få samma effekt går det ej använda varje natt. Bästa är att ha 2-3 preparat och variera mellan dessa. Ex. Zolpidem, Atarax och melatonin

Anmäl
2017-02-08 17:51 #14 av: Anonym

Zolpidem är samma som stilnoct. Attarax är som sockerpiller för mig och melatonin hjälper inte heller.

Anmäl
2017-02-08 17:57 #15 av: Annielle

Glömde förresten....Flunitrazepam (Gått under namnet Rohypnol) har jag testat från min farsa, det sov jag som en sten på en halv tablett, men var typ väck halva dagen efteråt också, så nej inget för mig.

Det är för övrigt svårt att få utskrivet, drogklassat som många andra sömnmedel, men är nog värre beroenderisk o.s.v än de flesta andra.

För min farsa som tar en liten dos av det max 1-2 gånger i veckan fungerar det bra utan några bieffekter som han känner till. Han har tagit den under 5-10 år eller mer....

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-02-17 15:50 #16 av: love-child

Åt stilnoct i 4 år, slutade tvärt när jag blev gravid och märkte ingenting. Vet inte om dom är så beroendeframmkallande som läkarna vill framstå. Ät däremot något "lyckopiller" som dom gärna ger i ca 3 mån och slutade tvärt, blev jättesjuk. Kunde knappt stå på benen. Mycket märkligt tycker jag.

Wish i was a little bit stronger Förlägen

Anmäl
2017-02-17 21:44 #17 av: Maleficum

Har testat lite olika som inte funkat. Bla Imovane som gav mig mardrömmar och gjorde att jag sov ännu sämre. Just nu har jag Mitrazapin och det är det enda hittills som funkar relativt bra (tillsammans med rutiner och inte om jag gjort "för mycket" eller fått för mycket intryck  under en dag). Har inte gått upp i vikt (vad jag vet) av den.

Vet att när mamma testa Mitrazapin så kände hon sig jättedåsig och seg under hela dagen efter men hon har å andra sidan inga problem med Imovane så det är ju väldigt individuellt hur man reagerar på en medicin.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2017-02-18 16:33 #18 av: Calcifer

Det bästa du kan göra är att boka in ett långt samtal med din läkare/behandlare så att ni tillsammans kan gå igenom en metod som fungerar specifikt för dig så att du får sova så mycket som möjligt. Vi kan ju ge förslag på olika sömntabletter, men det är ju något du lika enkelt kan kolla på t:ex FASS där all information dessutom finns med. 

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2017-02-21 20:12 #19 av: LaPrincipessa

Jag tar Imovane och har gjort det i flera år. Fungerar oftast för att somna och sova bra!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.