Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

När på morgonen CS till barn?

2017-02-11 21:45 #0 av: Mickan77

Min son på 10 år har ADHD och påbörjade förra veckan medicinering.

Startade med Concerta, men han somnade inte förrän kl 02:00 på morgonen, så läkaren tog då bort den. Han fick den kl 6:30 på morgonen. I övrigt mådde han bra på den (inga andra biverkningar alltså) och kände sig lugnare.

Jag undrade då om han kunde få Ritalin istället då den ska verka kortare tid och det kanske skulle bli lättare att sova. Det vägrade läkaren då hon menar att vi ger den för tidigt på morgonen för att den ska fungera hela dagen.

Men när ger ni andra era barn adhd medicin? Jobbar alla så att ni kan ge medicin precis när skolan startar kl 8?

Istället skrev hon ut Strattera som vi ska ge på kvällen. Visste inget om den, men nu när jag läst på så tänker jag inte ge den. Har även hört mig för och många är väldigt förvånade över att läkaren valde att skriva ut det så fort då det finns flera andra mediciner man i normalfallet skriver ut innan just Strattera.

Blir också räddare och räddare för Strattera ju mer jag läser om den. Vågar inte ge mitt barn det!

Anmäl
2017-02-11 21:51 #1 av: Hera

Jag hade ju hellre gett strattera till ett barn än centralstimulerande. Vad är det som gör dig rädd för den?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-02-11 21:58 #2 av: Mickan77

Läst många skräckrapporter om Strattera och hittar få föräldrar på nätet och i min närhet som har positiva erfarenheter. Har förstått att det kan ge många fler biverkningar hos barn än hos vuxna.
Jag kanske är larvig, jag vet ju inte. Önskar att jag fick höra mer bra saker om Strattera än dåliga

Anmäl
2017-02-11 22:04 #3 av: SSKAnna

Jag tycker du resonerar helt rimligt. Det finns ett flertal CS-preparat att testa och man får i regel faktiskt prova sig fram till rätt.

Man vet också att CS är det som har bäst effekt på adhd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.