Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Konstant trött-add

2017-04-21 04:27 #0 av: Elinmatsdotter

Hej!
Fick nyligen konstaterat add och har precis stabiliserat min medicin på 58 mg concerta. Super nöjd med hur klar jag är på medicinen problemet är bara att jag sover och sover och sover lite till. Jag sover lätt mellan 8 och 12 timmar men känner mig aldrig utvilad, ibland släpper den värsta segheten på eftermiddagen efter både medicin och kaffe men jag längtar tills jag får krypa ner i sängen igen!
På morgonen är jag super seg, ställer alltid alarm på 9 men snozar några gånger. När jag väl öppnar ögonen så kommer jag ofta inte mycket längre utan ligger bara där vaken men inget blir gjort.
Jag tog upp morgon tröttheten med min sjuksköterska som tipsade om medicin vid sängen men det funkar inte riktigt.
Jag funderar mer på om det är kvalitén på sömnen det är fel på.....
Saken är den att jag har inga problem att somna och jag ligger inte medvetet vaken under natten men min sambo har berättat att jag är väldigt aktiv i sömnen att jag bla tänder och släcker lampor, pratar och ibland skäller ut honom, kollar så han andas (lägger handen någon cm från hans ansikte och känner så där finns utandning), när han har hostat har det hänt flera gånger att jag har försökt slita upp honom i sittande ställning för att rensa luftvägarna i tron att jag är på jobb, när detta händer brukar jag dock vakna till medvetande för jag får sånn panik.
Allt detta har fått mig till o fundera på om jag sover väldigt lätt och om jag skulle sova bättre med bolltäcke eller kedjetäcke. Har sovit med bolltäcke hos ett ex och älskade det och saknar fortfarande det täcket såhär 7 år senare.
Därför vill jag låna olika täcke från habb och se om det hjälper men jag har läst att man beroende på län mer eller mindre utreds innan dom beviljar det i form av bla sömndagbok, men det kan jag ju inte göra för jag sover ju men blir bara inte utvilad. är det lönt att ta upp det med min sjuksköterska?
Eller är det svårt att få det utskrivet om man har så diffusa problem?

Anmäl
2017-04-21 06:14 #1 av: _Fisken

En fråga, har du alltid sovit mycket oavsett medicinering?

Anmäl
2017-04-21 08:07 #2 av: Tjeja

Ska du absolut ta upp med både din sjuksköterska och läkare!
Neuropykriatriska svårigheter och besvär är ofta väldigt diffusa och förvirrande för både individ och anhöriga att sätta fingret på i början. Men berättar du för de som är utbildade så ser de saker med betydligt mer klarhet och kan hjälpa mycket bättre! 😊
Lycka till!
För även om du inte skulle få låna täcke ifrån hab i nuläget kan de i alla fall hjälpa dig att hitta var du kan köpa ett om inget annat! 😊

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-04-21 10:29 #3 av: Niklas

#0: Det går nog att få det utan sömndagbok. Du vet ju hur du upplever din sömn.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2017-04-21 19:45 #4 av: 91Marran

Jag är lika trött som du och ska eventuellt göra en utredning om tyngdtäcke. Prata med sjuksköterskan om denne kan hjälpa dig.

Anmäl
2017-04-23 17:35 #5 av: ADD-tant

Jag minns nu inte vem det var, kanske Russell Barkley, som sa på nån föreläsning att för höga doser av stimulerande kan orsaka trötthet och "känslolöshet". 

Anmäl
2017-04-23 23:08 #6 av: Elinmatsdotter

#5 ibland känns det faktiskt som jag kan koppla det till överstimulering. Som att hjärnan pga medicinen inte längre kan ta sina poerrnapps för att sortera intryck utan Tvångsmatas och sen blir lämnad att hantera allt på bästa möjliga sätt, kanske det leder till min trötthet.

Jag ska definitivt ta upp det med min sköterska och försöka vara auktoritär och målmedveten! Tack så jätte mycket för all input! :)

Anmäl
2017-04-24 11:49 #7 av: Niklas

Ofta är det en arbetsterapeut som provar ut och förskriver tyngd-täcken.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.