Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Mörkrädd

2017-05-16 08:24 #0 av: Skabbilusk

Hej!
Jag vet inte om det här är rätt ställe att skriva på men jag vet inte riktigt vart jag kan fråga annars.
Jag var varit mörkrädd hela mitt liv men det har blivit bättre nu dom senaste åren. För ett tag sedan körde jag på en katt och ett tag efter det fick min hund krampanfall och blev aggressiv så jag fick ta bort henne. Nu på nätterna känner jag att jag är onormalt rädd. Jag vågar inte blunda. Så jag sover nästan ingenting. Jag har mina diagnoser och vet inte om det kanske påverkar. Att hjärnan inte kan gå vidare utan jag har fastnat i allt det här hemska som jag har sett dom senaste månaderna. Jag ser bara dom här hemska bilderna när jag blundar. Jag undrar om någon vet om man kanske kan kontakta vårdcentral? Jag har ingen kontakt på psyk längre då dom flyttade mig till vårdcentralen för några månader sedan. Eller ska jag bara vänta? Ge mig själv tid att bearbeta kanske?

Anmäl
2017-05-16 10:28 #1 av: AOS

Låter faktiskt som lite PTSD problematik och många blir hjälpta av traumabehandlingar.  Det är Psyk du skall vända dig till. Men VC borde kunna hjälpa dig vidare om du kontaktar dom.

Anmäl
2017-05-16 12:14 #2 av: 91Marran

Jag set ofta bilder när jag blundar. Tar ett tag att somna, men testa att sätta på lugn musik och försök tänk på något positivt.
Jag ser pga. min diagnos.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.