Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Utredning för ADHD/ADD?

2017-08-08 22:32 #0 av: Anonym

Jag börjar misstänka att jag förutom min Autismdiagnos även kan ha ADHD el ADD

Jag halkade in på det spåret via denna debattartikel om ADHD och långvarig smärta (vilket jag också har). Då dom först trodde att jag hade ADD då jag utreddes så är det inte så jättelångt hopp att tänka att jag kanske har oupptäckt ADHD/ADD också (det är ju inte ovanligt med autism).

Då jag kollade på tex 1177 hemsida så stämmer allt in under "Vanliga tecken på ADHD:Om du har adhd är det vanligt att du känner igen dig i flera av dessa beskrivningar" Alla punkter är varje dag eller varje/näst intill varje gång det sker.

Under "Det finns också annat som är vanligt vid adhd, som till exempel att" stämmer 5 av 7 el 7 av 7 beroende på hur man tolkar det.

Det känns som lite för mycket för att vara tillfällighet. Jag känner faktiskt igen mig mer om då jag läser om ADHD/ADD än när jag läser om autism, kanske för att jag har haft diagnos ett tag och hittat strategier?

Hursom jag behöver hjälp för att få mitt liv att funka och det känns som viktigt att veta om jag har ADHD/ADD el inte men jag vet inte hur jag ska göra. Jag minns inte ens hur jag fick diagnos (autism) från början pga mitt kassa minne så jag vet inte alls vad jag ska göra Ledsen

Anmäl
2017-08-08 22:50 #1 av: Hera

Du kontaktar antingen psykiatrin direkt eller din vårdcentral.

Anmäl
2017-08-08 22:56 #2 av: Anonym

Då får det nog bli psykiatrin direkt, har problem att få tid på VC pga byte av VC

Anmäl
2017-08-08 23:04 #3 av: Hera

Det var så jag gjorde för att få mina utredningar.

Anmäl
2017-08-08 23:07 #4 av: Anonym

Tack, kan jag vägras utredning? Jag tänker det att jag redan fått npf utredning

Anmäl
2017-08-08 23:19 #5 av: Hera

Tja om dom inte anser att den behövs kan dom. Då får man försöka gå genom vc.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.