Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADHD försäkring

2017-08-23 19:09 #0 av: DoctaN84

Hej.

Jag har en kort fråga till er som har fått ersättning från er barn- och ungdomsförsäkring för funktionsnedsättning pga ADHD.

Hur lång tid tog utredningen för er del? Jag har fått diagnosen i vuxen ålder och försäkringsbolaget (tidigare Skandia, idag moderna försäkringar) har begärt in fullmakt över mina sjukjournaler. Dessa papper skickades in av mig för drygt 2 månader sen men jag har inte hört något än.

Anmäl
2017-08-23 19:13 #1 av: Tuulikki

För mig tog det jätte, jättelång tid att få svar. Svaret lydde dessutom att jag inte kommer få något beslut förrän då jag fyllt 25 (alltså 2020).

Det gällde dock borderline samt bipolär sjukdom. Täcker försäkringar fortfarande ADD/ADHD? Har för mig jag läst att de flesta inte gör det längreFunderar

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2017-08-23 19:19 #2 av: tlover

#1 "Täcker försäkringar fortfarande ADD/ADHD? Har för mig jag läst att de flesta inte gör det längre"

Vanligtvis har sånt att göra med när man tecknade och om man tecknade tilläggsförsäkring.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-08-23 19:19 #3 av: DoctaN84

Det är villkoren som gällde när jag (mina föräldrar) tecknade försäkringen som gäller - i mitt fall gäller det fortfarande. Jag är några år äldre än dig men inte tillräckligt gammal för att preskriptionstiden ska ha gått ut.

Vad är jättelång tid om jag får fråga?

Anmäl
2017-08-23 19:32 #4 av: Hera

Man får ju inte pengar från en försäkring bara för att man fått diagnos. Man ska kunna bevisa den förlorade arbetsförmågan och att man hade problemen efter försäkringen tecknades.

Eller så har jag missuppfattat. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-08-23 21:42 #5 av: Tuulikki

#3 Mer än 3 månader innan jag fick svar ö.h.t och då fick jag svaret "vi återkommer om 1 år". När det året gått fick jag svaret "vi kan inget besked ge förrän du fyllt 25".

#4 Precis, jag har skickat in läkarutlåtanden samt gett fullmakt ang. min journal. Detta till den på försäkringsbolaget med kunskap runt mina diagnoser (vet ej om det är någon läkare eller så, har för mig det).

Jag har varit helt sjukskriven i snart 3,5 år men får ändå svaret att det är för tidigt för att se om jag kommer ha samma problematik i den utsträckning att jag inte kommer kunna jobba (iaf heltid) och därför få ersättning.
Har man mina diagnoser men lever på som vem som helst tror jag definitivt inte man får någon ersättning. Och lider man inte, så varför skulle man...

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2018-08-21 19:19 #6 av: Jerkaan

Jag har inte förstått ? De verkar bara vissa som kan få ut från
Sitt försäkringsbolag

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.