Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Elvanse/Attentin

2017-12-12 19:05 #0 av: adhd87

Hej

Väldigt tacksam på förhand på svar.

Har någon upplevt på Elvanse/Attentin att man har blivit typ dåsig, påverkad, men inte på ett amfetaminliknande sätt. Jag står nu på Attentin tar 15 mg morgon och 10 mg lunch. I början funkade bra, nu det enda positiva är att jag känner mig mindre rastlös och lugn. Men har svårt att komma igång, ofokuserad, dålig minne, tar längre tid att göra saker. Liksom seg, trött, dåsig, även synen är sämre. I sin helhet en känsla av man typ går och sover med öppna ögon. 

Känns som att jag har haft lättare för att avsluta saker och ting, varit mindre rörig, bättre fokus, allmänt bättre utan medicin. Känner mig nu "drogad" men inte av amfetamin utan av lugnande. Extremt bromsad typ. Men lugnare och mindre rastlös än mitt vanliga jag.

Tacksam för svar om någon upplevt liknande. Kan inte riktigt få kläm på om det är biverkningar eller om dosen är för låg/hög. Har gjort kortare uppehåll och trappat upp igen och då funkar bra ett tag men samma sak senare igen. Min sjuksköterska förstår inte ens hur jag kan bli dåsig av amfetamin. 

Anmäl
2017-12-13 09:16 #1 av: elvatolv

Hej. Samma sak här. Jag blev dåsig av Elvanse och Attentin bara somnade jag av. Kunde knappt hålla ögonen öppna och ville bara sova hela tiden.
Läkaren sa att ofta är det så, att om man reagerar så på de sorters medicinerna så brukar det vara bättre med Strattera.
Jag fick prova det och det funkar. Jag tar den på kvällen för att slippa illamående och det går jättebra. Kanske kan du testa också.
Hoppas det går bra.

Anmäl
2017-12-13 09:16 #2 av: elvatolv

Anmäl
2017-12-17 01:02 #3 av: Ananse

Så kände jag på Elvanse innan jag kom upp i dos. Helt apatisk och sederad.

Anmäl
2017-12-27 01:14 #4 av: Aryamehr

För låg dos Attentin/Elvanse gör mig apatisk och trött.  Behöver överskrida de rekommenderade doserna för att slippa de atypiska effekterna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.