Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Sjukskrivning vid graviditet?

2018-01-03 10:39 #0 av: Meeva

Hej! Jag har ADD och äter elvanse. Medicinen hjälper mig oerhört och jag klarar nu av livet på ett helt annat sätt än tidigare. Saken är den att jag nu gärna vill bli gravid... Då måste jag ju sluta med elvanse, och jag är livrädd för hur det ska gå... Jag har tex ett ganska krävande jobb, som jag har svårt att se att jag skulle klara av utan medicinering. Har man möjlighet att bli sjukskriven på grund av att man inte kan ta sin medicin?? Är verkligen orolig för detta... 🙁

Anmäl
2018-01-03 11:07 #1 av: Maria

Att vara sjukskriven under en graviditet av olika anledningar tror jag inte är några problem.

Att däremot bli sjukskriven under tiden man försöker få barn tror jag inte skulle godkännas men kan du inte prata med din läkare om det så att säga finns en plan B?

/Maria

 

Anmäl
2018-01-11 23:10 #2 av: Elinmatsdotter

läkaren som skriver ut min add medicin sa att jag skulle höra av mig om jag ville skaffa barn så vi kunde lägga upp en medicinerings plan eller diskutera andra alternativ till medicin.
Kanske värt att ta diskutionen med din läkare eller sköterska också?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.