Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Concerta/voxra

2018-01-30 13:48 #0 av: Jungfru82

Diagnosen är add/as och har haft det några år. Mitt problem är morgonen då jag är så extremt trött. Ställer klockan på sju går upp och stänger av och sedan vaknar vid nio. Börjar jobba vid 11 har en hund som måste ut och en lägenhet som ibland måste städas och jag vill komma igång på morgonen. Om jag har mina tabletter en smörgås och dryck vid väckarklockan tror ni jag kan komma igång snabbare då?

Anmäl
2018-02-20 21:49 #1 av: Jaenta

Tjo! Morgonen är inte direkt favorittiden på dygnet. Eller snarare den delen du beskriver: att ta sig upp! Strategier är alltid bra. Att lägga fram allt för att slippa välja kläder innan hjärnan börjat fungera. Ladda kaffebryggaren så det bara är att starta den. Detta är vad jag jobbar med nu iaf. Men trots att jag VET att det underlättar otroligt mkt så är det lååångt ifrån alla dagar jag gör det. Rutiner måste nötas o nötas o nötas in. Skitsvårt! Att hamna i läget där en frågar sig "vart fan lade jag snusdosan/mobilen/bilnyckeln nu igen" tusen ggr under en kvart, verkar vara svårare dock.

Nu var det ganska länge sedan du skrev detta inlägg. Provade du strategin? Det enda sättet att veta om en strategi funkar är att prova och att ge sig den på att prova den åtminstone en vecka.
Hoppas du fått ordning på dina mornar. Alla vet vi ju att dygnsrytmen har stor betydelse för vårt mående. Synd bara att det är så svårt att komma ihåg det när kl är två på natten när man sugits in en i en spiral av Youtube-klipp! 😂

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.