Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Ritalin när biverkningar?

2018-02-14 03:21 #0 av: Anonym

Om man får biverkningar av medicinen får man det då första dagen/samma dag som man börjar med medicinen/ökar dosen? 
eller kan det var så att allt är bra några dagar och sen kommer biverkningarna?

Precis börjat med ritalin i lågdos som ska trappas upp och ännu inga biverkningar utom lite huvudvärk framåt kvällen, och ingen direkt positiv effekt ännu heller.

Anmäl
2018-02-14 07:13 #1 av: Maria

Det här med biverkningar är väldigt individuellt och för det mesta så klarar man sig utan. De procent som t.ex.  anges i FASS är ganska låga.

/Maria

 

Anmäl
2018-02-16 22:03 #2 av: add-apa

Det kan märkas först efter doshöjning. 

Samt - har jag personligen märkt - kan biverkningsbilden förändras efter en tid som en använt medicinen. Jag har exempelvis börjat få spänningar i käkarna och tandgnissel senaste månaderna, som en bieffekt av Elvanse. Detta hade jag inte innan dess, trots att jag stått på exakt samma medicin och dos i ca tre år nu...  

Anmäl
2018-03-10 13:47 #3 av: gudilondon

Jag har inga biverkningar av Ritalin. Däremot har medicinen hjälpt mig att fokusera . Jag tar 40 mg i en kapsel om dagen. Har tagit medicinen sedan april förra året.

Anmäl
2018-03-10 15:40 #4 av: Anonym

Kan ju uppdatera här, efter 2-3 dagar på låg dos Ritalin kom biverkningarna och dem var inte kul, extrem huvudvärk, illamående, det enda jag kunde göra var att ligga i sängen och må skit i 3-4 timmar.
Men efter lite dosändringar, höjningar och annat har jag inga problem med biverkningarna :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.