Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tips och goda råd

Hjälp mig med alternativ medicin

2018-04-08 00:23 #0 av: Jenny7744

Hej!
Mitt ex är med i Fitline o jag prövade ett pulver som heter Activize Oxyplus. Jag blev jätte dålig fick hjärtklappning, huvudvärk, illamående o det värsta domna bort i armar o ben. Jag fick order om att dricka massor av vatten så skulle det försvinna efter några timmar. Men jag var lika dålig dagen efter, Yr, illamående, hjärtklappning o vänster arm var bortdomnad. Rädd att jag skulle dö gick jag till akuten o fick ta prover o EKG. Det konstaterade att jag hade hjärtflimmer.
Hjärtspecialisten rådde mig att kasta bort pulvret som utlöst denna reaktion.
Han hade erfarenhet från tidigare fall som orsakats av Fitlines produkter.
Till saken hör att jag o mina barn äter Concerta (centralstimulerande medicin) o enligt läkaren är det en livsfarlig combo.
Jag har o mina barn har haft det jobbigt en ganska lång period. Barnen främst med skola o att orka idrotta mm De har haft ångestattacker,magproblem samt magsår. Men också vi alla pga att jag o mitt ex separerade 1dec förra året.
Jag får komma hem då vi bor ett kvarter från sjukhuset.
Fortsätter att må dåligt med främst huvudvärk o domningar i kroppen. Främst i vänster arm. Efter tredje dagen fick jag så ont i huvudet o amen att jag tar mig till Akuten. Där blir jag inlagd på Stroke i tre dagar för att köra massor med tester, vanlig röntgen, MR röntgen o som tur var visade allt bra. Det konstaterades att jag blivit försvagade i vänster kroppshalvan.
Även denna gång fick jag höra av läkaren o nevrologen att detta utlöst av pulvret o att jag skulle kasta det när jag kommer hem.
Mitt ex tror inte på vad läkarna säger utan menar att det var allt annat runtomkring med mina mediciner, stress jag äter onyttigt mm.
Jag blev livrädd då jag trodde jag skulle dö.
Vi har gett ett annat pulver från Fitline som heter Power Cocktail o denna ovannämnda Activize Oxyplus inför träning osv.
Nu när jag har reagerat o varit jättedålig så vill jag inte att barnen ska få detta mer. Mitt ex blir arg för detta pulver är så bra o det kan hjälpa dem bli av med sina ADHD mediciner osv. De får i sig allt de behöver o det är rena produkter som går direkt ut i blodet, genom nano teknik mm mm. De får också i sig grönsaker, bär o örter som är special odlat. Läkemedelsindustrin vill bara tjäna pengar o läkarna ratar allt annat
Min fråga är efter ett jätte långt inlägg är:
Vet ni om någon hälsokost som motsvarar Fitlines med samma innehåll men godkänt i Sverige? Har ni andra tips om vad som vi kan ge istället som är ett bra för ADHD mm.
Lägger detta inlägg även på mediciner, vitaminer o mineraler
Mvh
J

Anmäl
2018-04-08 01:18 #1 av: vallhund

Hur vågar du?

Att du själv sätter i dig en massa smörja kan man ju inte göra så mycket åt, men att ge det till dina barn, hur tänker du?

Du är medveten om att om någon gör en orosanmälan till soc så kan barnen omhändertas?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-04-08 08:36 #2 av: Niklas

Jag häpnade också när jag läste slutet, att ni fortsätter att ge barnen saker läkarna säger orsakade symptom som fick dig att tro att du skulle dö. Säg att ditt ex åtminstone är läkare så han vet vad han talar om?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-04-08 14:10 #3 av: add-apa

Nej, det där låter inte bra!
Om dina barn ska ta det där, vad det nu är för något (Vet du ens exakt vad preparatet innehåller?!), så kombinera åtminstone INTE med Concerta! Och testa isf med så små doser som bara är möjligt...! Men ärligt talat så tycker jag det där medlet låter hur läskigt som helst! Jag tycker du bör stå på dig och strunta i vad ditt ex säger!
Tyvärr vet jag inget alternativt hälsopreparat, men gå till en hälsokostbutik och fråga där.
Lycka till och TA HAND OM DINA BARN!

Anmäl
2018-04-08 14:13 #4 av: Maria

Barn behöver nyttig mat och motion. Allt annat ska tas med behandlande läkare.

/Maria

 

Anmäl
2018-04-08 18:10 #5 av: Jenny7744

Jag kommer aldrig ta detta mer o inte barnen heller.
Kag kommer att göra en anmälan om jag märker att de får dricka av pulvret (pulver utan guarana, men jag är livrädd iallafall) på hans veckor..
Han är hjärntvättad av Fitline o träffat en ny tjej som använder detta.
Han motiverar att det ska få barnen att slippa sina ADHD mediciner framöver för läkare o läkemedelsindustrin är bara skit..
Visst jag vill också att barnen ska om vi hittar andra bra alternativ slippa sina läkemedel..
Vi äter varierad kost (inte alltid lätt då de har Autism o ADHD) o visar ingen brist på några vitaminer o mineraler..
Han gör detta för barnens skull o att de ska slippa sina mediciner, idiot.
Därför behöver jag tips o råd om ni vet ngt bra alternativ för detta..

Anmäl
2018-04-08 18:29 #6 av: Niklas

Du kan göra en orosanmälan för barnen om du märker att han fortsätter.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-04-08 23:48 #7 av: Jenny7744

ag vill få bra tips om vad som kan hälpa exempelvis fiskolja osv alltså hälsokost som hjälper för ADHD.

Mitt ex vill att barnen ska sluta äta ADHD mediciner o det kan jag vara med på. Inte sånt här pulver

Anmäl
2018-04-09 01:19 #8 av: Ananse

Men vad är problemet egentligen? Om ni inte är nöjda med metylfenidat, be att få pröva amfetamin i stället. Mildare, mer precist. Dom flesta verkar uppleva bättre effekt av det. Mindre biverkningar.

Okej. Ni vill bli medicin-fria.

Jag med.

Det är lätt. Sluta ta medicinen. Men för egen del vet jag att det inte är så lyckat. Finns en anledning att medicinen ordinerades.

Och det finns en anledning att man ordinerade potenta central-stimulerande och inte fisklever-olja, koffein-tabletter, rosenrot, ingefära, efedrin, nikotin-spray, pommerans-skal, pepparrot, etc.

Dom här stimulanterna har visat sig vara verksamma. Dessutom är det rena fina grejer. GOOD SHIT!!

Dom flesta mediciner som finns har en massa biverkningar, och man kan tvingas gå på en alltför låg dos bara därför. CS ger också biverkningar. Självklart. Men det är en rätt beskedlig problem-bild vid terapeutisk dos. För dom flesta.

Så jag ser inte poängen med att betala dyra pengar för nåt mer eller mindre verknings-löst låtsas-preparat - som kanske har en massa märkliga bi-effekter.

Ni skulle ju fortfarande inte vara medicin-fria. Man har ju bara bytt det ena mot det andra. Troligen från det bättre till det sämre.

Anmäl
2018-04-09 14:20 #9 av: add-apa

Testa fiskleverolja, zink och magnesium!
Det är de tillskotten som jag har fått höra från ADHD-mottagning ska vara hjälpsamt vid just AD/HD. Autism vet jag inte...

Anmäl
2018-04-09 14:28 #10 av: Niklas

Magnesium tar jag och tycker att jag får bra effekt av.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-04-09 15:02 #11 av: Annielle

Hemskt! Ledsen Finns en facebookgrupp som heter: ADHD utan medicin som du kan gå med i om du vill.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2018-04-10 14:15 #12 av: kokospalm

#0: ”Fitline Activize Oxy Plus" är ett rävgift och borde inte få vara tillåtet att sälja inom Sverige.  https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/produktion-handel-kontroll/produktion-livsmedel/kosttillskott/riskvardering_av_nikotinsyra_i_fitline_activize_oxy_plus.pdf

Den innehåller relativt hög halt av (38mg) av nikotinsyra (niacin) som kan orsaka s.k. "flusher" med ökad hjärtrytm och brännande känsla i ansiktet som följd. Intar man då även centralstimulerande läkemedel (som Concerta) så kan det gå illa som det gjorde i ditt fall. 

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/niacin

Sen är det som så att det sällan går att äta kakan men ändå behålla den.  Är det så att du vill behandla dina symptom så får du acceptera bieffekterna (till en viss gräns naturligtvis) eftersom riktiga läkemedel (då främst centralstimulerande) är det enda som biter ordentligt mot sjukdomen ADHD. Kosttillskott kan på sin höjd bara vara ett komplement men ingen ersättning till medicinerna.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.