Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.)

Concerta i diskhon

2018-04-11 09:43 #0 av: Jungfru82

I dag på morgonen hade jag en burk concerta stående på diskbänken locket var löst på. Råkade komma åt så den åkte ner i diskhon där det var en gnutta vatten. Jag fick upp dom hyffsat snabbt men dom blev blöta tror ni dom går att använda?

Anmäl
2018-04-11 10:47 #1 av: vallhund

Självklart, sprid ut dom på t ex hushållspapper o låt dom torka.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-04-11 11:01 #2 av: pyrr

Den vanligaste orsaken till ett bäst före datum är mängden fukt som går igenom t.ex. ett membran och mängden fuktupptagande ämnen i "tabletten".

För concerta som har fuktupptagande kuddar i burken gör det rimligt att anta att om piller utsätts för fukt så påverkar det dess funktion.

I vilken utsträckning vet jag inte, pröva kontakta någon kompetent.

Anmäl
2018-04-11 22:26 #3 av: Splatter

Tror det är bäst att ringa din mottagning och säga som det är, att du fick vatten på tabletterna. Concerta fungerar på det sättet att när det kommer i kontakt med vatten så pumpas innehållet i tabletten ut så att man får en jämn dos av metylfenidat över en längre period. Så om tabletterna kommer i kontakt med vatten så kommer doseringen att försämras kraftigt, du får för mycket i början och det kommer ta slut mycket snabbare.

Anmäl
2018-04-12 07:07 #4 av: Jungfru82

Gjort det och jag skulle slänga tabletterna😁

Anmäl
2018-04-12 15:10 #5 av: MonicaLagerquist

#4 Bra att du fick bra info.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-18 23:14 #6 av: [AnimeV4]

Hoppas att du lämnade in dem till apoteket, för man ska ju inte slänga mediciner :O


Anmäl