Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

concerta kontra amfetamin?

2018-05-07 01:34 #0 av: Elinmatsdotter

En bekant till mig som missbrukar påstog senast vi sågs att min concerta (54 mg) är starkare som dråg än när hon tar amfetamin (vilken mängd AMF sa hon inte, men personen i fråga har brukat några år koncentrerat till helger och inte för ofta enligt egen utsago).
Jag har för mig att min sköterska sa precis tvärt om, att det jag tar är bara en bråkdel av vad en missbrukare får i sig!
Villket påstående stämmer egentligen?

Anmäl
2018-05-07 02:07 #1 av: Hera

Din sköterska har rätt.

Anmäl
2018-05-07 02:39 #2 av: Ananse

Till fest drar ju folk i sig 1000 - 2000 mg. Typ en hel burk såna där.

Vet inte hur det är med folk som pundar nyktert. Alltså är vakna flera dar i sträck och pysslar. Men jag kan ju lätt tänka mig att det går åt åtminstone 1000 mg/dygn. Jag menar, jag har typ 63 mg verksam substans, det skulle jag inte hålla mig särskilt vaken på. Och jag blir ju inte precis särskilt rusig. Det är lite förenklat som typ sex koppar kaffe vad gäller vakenhets-effekt.

-

Sen är ju metylfenidat en mycket skitigare drog än amfetamin, så man kan säkert känna sig betydligt mer berusad. Den interagerar ju med alkohol också.

Av nån anledning är dom metylfenidat som skrivs ut i Sverige s k racemat. Tjack-molekyler är symmetriska. Högra halvan ger den terapeutiska effekten, det som höjer funktions-nivån. Vänstra är det som man blir pundig av.

Ett racemat innehåller båda. I dom amfetamin-preparat vi har här, så har man däremot isolerat den högra delen. Därav beteckningen 'dex-amfetamin'.

Anmäl
2018-05-07 10:02 #3 av: Hera

Amfetamin som drog räknas i gram och inte mg. För jag antar att det är pulvret som menas här och inte medicinen.

Och gur starkt pulvret är beror helt på vem som gjort det. Men på en fest om det gäller en van person går minst ett gram åt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.