Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Diagnos i vuxen ålder

2018-06-05 13:36 #0 av: Bara Anna

Hur 17 går jag till väga för att få till en utredning på mig själv för ADHD i vuxen ålder?

Jag kontaktade primärvården för några år sedan för att försöka få till en utredning på mig själv i och med att sonen hade blivit diagnosticerad. Läkaren jag träffade på vårdcentralen konstaterade att jo, det lät nog som om jag hade ADHD. Men iom att jag var så högfungerande och inte självmordsbenägen så skulle han inte skriva någon remiss till psykiatrin för mig då remissen inte skulle gå igenom ändå. Bor i Uppsala och här tydligen köerna lika långa som kinesiska muren. Där och då lät jag det bero, eftersom jag mest var ute efter att få en bekräftelse. Mitt liv fungerade ju ganska bra. En händelse idag, som inte bara involverar mig utan även mina barn fick mig att tänka om. Känner att det verkligen finns ett stort BEHOV av att få till en utredning, för ev medicinering alt. övrig hjälp på vägen. Så hur går jag till väga? Är det någon mening att boka tid hos VC igen eller ska jag söka mig privat?

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2018-06-05 13:45 #1 av: Hera

Jag ringde till vuxenpsyk och bad om en utredning.

Anmäl
2018-06-05 14:12 #2 av: Niklas

Du kan också skriva en egenremiss.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2018-06-05 14:35 #3 av: Bara Anna

#1, #2 Tack så mycket för input! Jag ska så fort som möjligt ta kontakt med vuxenpsyk. Det står på deras hemsida att köerna nu är mycket långa. Men jag tänker att kön är icke-existerande om jag inte tar tag i det nu öht.... Så lika bra att ta en nummerlapp!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2018-06-10 21:18 #4 av: Ananse

Fascinerande, att suicid-tendenser tydligen alltså räknas till diagnos-kriterierna för ADHD...

Jag hade nyligen en kontakt med vårdcentralen. Läkaren noterade att jag hade haft ADHD. Hans första fråga var ifall jag hade suicid-tankar. Hör röster? Ser syner?

Förklarade att jag aldrig haft några som helst psykiska problem, vilket han triumferande lätt kunde avfärda: 'Jo du har haft ADHD!'

Det var som att han misstänkte att den där ADHD:n kanske faktiskt inte helt hade läkt ut...

Så konstaterade han att jag således alltså är knarkare. Så innan han överhuvudtaget kan ta i nån ärende som gäller mig, så måste jag först uppvisa ett rent drog-test!

Skönt att det fortfarande finns lite professionalism kvar inom vård-skrået. Omutliga yrkes-män som ser förbi slöddrets snyft-historier. Som vågar ställa lite mot-krav på oss oföretagsamma dagdrivare som bara ligger och väntar på att bli upp-passade och serverade allt vi ber om!

Inte som dessa veka övervintrade östtyska hippies som härskar inom psykiatrin... Som tror att alla världens problem ska lösa sig genom att dela ut en massa gratis knark...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.