Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Motivationssvårigheter

2018-06-28 09:12 #0 av: Silla9

Hej! Mitt störta problem är nog att jag har så extremt svårt att styra min motivation. Det är extremt frustrerande då jag vet precis vad jag behöver göra men inte lyckas göra det. Har just sabbat mitt sommarjobb..
kändes som att jag nästan hellre ville dö än att gå dit. Jag pluggar annars.
Jag skäms över att jag inte bara lyckas göra det jag vet att jag behöver göra. Har ADD för övrigt. Extremt svårt att påbörja saker.
Era erfarenheter kring det här? Någon som har hittat en strategi som fungerar för er? Någon som blivit hjälpt av medicinering?

Anmäl
2018-06-28 14:13 #1 av: Niklas

Kan jag anta att det var ett sommarjobb du inte brann för? En viktig ingrediens för motivation är att det finns något som lockar. Hade sommarjobbet det?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-06-29 00:46 #2 av: Tomheten

Tycker personligen inte att medicinen hjälper särskilt mycket med just motivationen att komma igång med saker , däremot blir är lättare att hålla fokus när jag väl påbörjat något som tex arbete.

Anmäl
2018-06-29 19:52 #3 av: Silla9

#1 Näe sommarjobbet hade egentligen inget som lockar, förutom pengarna.. och de hade jag verkligen behövt.
Finns ju inte mycket jobb att välja på när man bara kan hoppa in ibland..
och jag vet att det går när jag väl kommit igång, men det är just det som är det stora problemet, att komma igång..
#2 okej intressant :) jag har nog inte så svårt att fortsätta med något när jag väl kommit igång

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.