Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Kan inte meditera - kan ni?

2018-07-21 22:09 #0 av: Sandi92

Nån mer som inte kan eller har svårt att meditera? Har hört att det kan hjälpa mot så mycket, men det går inte. Kan inte rensa mitt huvud helt från tankar. Jag tänker konstant.

Anmäl
2018-07-21 22:17 #1 av: Lona

Hur har du försökt? Själv, med hjälp av ett band eller liknande eller med någon som hjälper dig IRL?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-07-21 23:14 #2 av: tlover

Det går inte att helt rensa huvudet från tankar, inte ens buddhistiska munkar klarar det. Men man kan tänka på nuet. Men det är svårt, jag vet.

Har jag svårt att samla tankarna så kör jag gående meditation. Mitt största problem är att sätta mig ner och göra det.

Ajahm Brahms YouTube videos om meditation tycker jag är bra, bland annat så känns det inte att man gör fel på samma sätt som många andra lärare.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-07-26 08:49 #3 av: gunillapower

Jag har provat mindfullnes. I början klarade jag bara någon minut. Men jag har lärt mig att tänka "andas in, andas ut" och på så sätt spärra andra tankar. Men har tränat mycket! Och det funkar inte alltid men så skönt dom få ggr man lyckas:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.