Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Kaffe och add/adhd

2018-08-15 09:05 #0 av: Silla9

Hej! Jag är lite nyfiken på hur ni reagerar på kaffe? Jag upplever själv att jag blir riktigt trött av kaffe. Har för övrigt ADD. Har hört om att vissa med adhd eller add blir snarare blir lugna av koffein, socker och energidrycker. Vad är era upplevelser? Och vad skulle förklaringen till att en del blir lugna av koffein kunna vara? :s
Tror jag ska börja ta en kopp kaffe innan jag ska somna för jag håller nästan på att somna om dagarna när jag tar en kopp.
Någon som vet något om koffein i tablettform?

Anmäl
2018-08-22 23:45 #1 av: Ananse

Om jag är uppvarvad innan jag ska sova, kan kaffe hjälpa.

Innan jag hade medicin experimenterade jag en del. Ifall jag snabbt häver i mig sex - sju koppar, så blir jag rätt speedad.

Anmäl
2018-09-22 11:25 #2 av: Silla9

Okej intressant, tack för svar :)
Någon mer som vill skriva om hur ni reagerar på kaffe? :)

Anmäl
2018-09-23 11:03 #3 av: Ananse

Kan ju tillägga, att jag aldrig hörde nån i släkten uttrycka att kaffe skulle vara nåt man blir PIGG av. Och i princip samtliga rökte för övrigt.

Anmäl
2018-09-27 05:27 #4 av: Anonym

Dricker inte kaffe, men provat energidryck och det har ingen effekt på mig

Anmäl
2018-09-27 17:39 #5 av: lokesweden

Innan jag började med adhd mediciner så hände det minst några gånger i veckan iaf att jag vakande och inte kunde somna om, och även om jag faktiskt piggnade till av kliva upp och gå ut till köket och koka kaffe på det lite mer tidskrävande sättet att koka i panna på spisen (det enda kaffe min mage klarar, varför vet jag inte) men när kaffet var klart och hade svalnat nog för att dricka det egentligen så fort som möjligt så brukade jag somna om bättre än med en snabbverkande sömntablett. Men när jag medicinerade med metylfenidat mediciner så var kaffe ett BIG NO NO, Det ända kaffet bidrog till då förutom att smaka gott var att öka biverkningarna RADIKALT dessvärre, nu äter jag inte metylfenidat längre pga ett par olika biverkningar som jag utelämnar om ingen frågar om dom. Men nu när jag har fått attentin istället så kan jag dricka kaffe igen utan att jag får biverkningar och kan åter känna den lugnande effekten igen och om jag inte riktigt tycker att attentinet riktigt räcker till i vissa situationer så kan en kopp kaffe vara det som gör att jag slipper att ta en tablett till. Finns det frågor om mitt inlägg så säg bara till :) mvh

Anmäl
2018-09-27 17:42 #6 av: lokesweden

Glömde svara på det där med koffein i tablettform, det fungerar INTE för mig, ökar bara den inre rastlösheten och till följd av det även min ångest som jag tyvärr inte har fått bukt med än utan att äta stesolid tyvärr.

Anmäl
2018-09-29 13:44 #7 av: Silla9

#5 tack för svar :)
Intressant. Konstigt egentligen att det inte har forskats mer på det här. Enda vetenskapliga jag läst är att kaffe kan göra en piggare. Att vissa inte blir piggare av det är ju en sak, men att vi är en del personer som faktiskt blir lugna av kaffe, alltså får motsatt effekt är ju intressant! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.