Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

saker att pilla på?

2018-10-22 16:45 #0 av: tlover

Jag misstänker ju starkt att jag har ADHD. Jag ska utredas men det är ju kö. Under tiden har jag nu börjat se vad jag själv kan använda och jag inser att jag behöver något att "pilla" på för att kunna lyssna/se/närvara ibland.

Som det är nu pillar jag på mobilen, i håret, på finnar/sår (så dom aldrig läker) osv men jag skulle behöva något mer diskret som inte heller tar för mycket uppmärksamhet.

Jag funderar på något som denna (https://funkamera.se/fokus-lugn/fidgets/fidget-cube/) men jag funderar på om det finns något alternativ tills jag tex ska beställa mer därifrån (det är lite att vända på slantarna nu efter flytten)

Idéer? Kanske har jag något hemma till och med som jag inte tänkt på.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-10-22 17:01 #1 av: Lona

Min systerdotter har någon form av "mjukt stressägg" som hon sitter och knådar.
Annars vet jag en del som har ett pärlarmband av något slag (av "Fuck cancer-typ") som de kan putta runt pärlorna på eller hela armbandet.
Det skulle kanske helt enkelt kunna funka med ett tjockare snöre med olika knutar på som du antingen kan dra fram och tillbaka i ena handen, ungefär som ett radband, eller knyta runt ena handleden och pilla på?
Har inte riktigt de problemen själv så jag vet inte vad som funkar. 🙂

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-10-22 17:17 #2 av: tlover

#1 Jag ska tnka vidare på knutarna. Det kan ju vara ganska diskret typ ett armband Glad

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-10-22 19:35 #3 av: Caeli

En liten sten med jämn och slät yta. Eller en kastanj...
Själv gillar jag kastanjer, brukar ofta plocka upp några stycken på hösten som då hamnar i jackfickan. Sedan kan man snurra på dem med handen i fickan utan att någon annan ser det...🙂

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2018-10-23 01:25 #4 av: Ananse

Spiral-fjäder. Den typen som är på skrivbords-lampor, såna med lång ledad arm.

Runda saker är ofta bra med.

Anmäl
2018-10-27 23:07 #5 av: Grace2009

När jag gick på gymnasiet hade jag en metallknapp från en jeansficka i pennskrinet. Det var en text i relief på framsidan så var en slät baksida och en "mönstad" framsida att pilla runt på. Pillade på den i vänsterhanden medan jag antecknade med höger under genomgångar. För mig var den behaglig. Tyvärr är den borta och jag saknar just den.

Anmäl
2018-10-28 11:40 #6 av: Niklas

#0: En penna?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-11-01 15:33 #7 av: add-apa

Jag har en sån här tangle teezer (Tror jag de heter...googla!) som är väldigt skön och lugnande att pilla/snurra/vrida/klämma/allt möjligt på. Men den är dessvärre ganska stor o inte så diskret, men har man en stor ficka så kan den få plats där!😊

Anmäl
2018-11-14 18:49 #8 av: tlover

Ledsen att jag varit så dålig på att uppdatera men jag hittade en fidget cube på lokala Chlas Ohlssons och jag älskar den...

... nu ska jag bara försöka att komma ihåg den då jag behöver den

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-01-01 10:37 #9 av: Piper1

Jag brukar variera men gillar något som också fokuserar tankarna litet. Pussel, korsstygnsbroderi (det är lätt och avkopplande och funkar framför teven) sudoku eller ett väldigt enkelt spel på mobilen.
Men vill du något diskret andra inte tänker på är nog armband eller ett hänge av sten i lång kedja bra att pilla på. De finns ju där hela tiden utan att du behöver plocka fram dem.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.