Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Helikopterperspektiv, se mönster.

2018-12-29 21:17 #0 av: odlaren

Hej. Jag har inte någon ADD-diagnos men enligt psykologen så pekar alla tester på det. Jag har självmedicinerat mig med Cannabis i över trettio år och har varit ren i över ett och ett halvt år nu. Jag har blivit bra på att se mönster i både folks beteenden och i arbetsscheman där jag ser hur snedfördelat det är mellan olika personal. Vad det gäller arbetsschema så har jag kunnat räkna ut att min misstanke stämmer (svårare med folks beteenden). Är det någon som har ADD som känner igen sig i detta?

Anmäl
2018-12-30 15:41 #1 av: Hera

Varför fick du ingen diagnos om alla tester visade på det?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-12-30 16:17 #2 av: odlaren

Jag var otydlig, alla tester så här långt. eventuellt blir det ett antal tester till, får veta mer när överläkaren kommer hem från semestern.....

Anmäl
2018-12-31 21:19 #3 av: Niklas

Mönster tror jag att jag är rätt bra på att se. Helikopterperspektiv är jag däremot inte så säker på.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-01-01 03:41 #4 av: Ananse

Vad är det alltså för mönster du syftar till? Vad är det för saker med sned-fördelning och arbets-schema?

Anmäl
2019-01-02 11:56 #5 av: odlaren

Mönster: T.ex i mitt, eller rättare sagt hela arbetsplatsens schema har jag sett hur det har förändrats till den ena veckogruppens fördel. Jag har tyckt att det är så genomtydligt, men chefen har inte förstått och de som lägger schemat har tagit illa upp utan att förstå. Vårt schema är väldigt komplicerat av naturliga orsaker eftersom det är många parametrar som ska gå ihop. Jag är väl inte så värst bra på att förklara heller. Till slut började jag gå igenom alla scheman,  gjorde uträkningar och skrev ned allt med förklaringar. Träffade chefen och då förstod han, schemaläggarna vill däremot inte ha mina förklaringar. Nu har chefen krävt att jag är med vid schemaläggningar. Nu blev mer skrivet än tänkt, men poängen är att jag såg ett för mig tydligt mönster som de andra inte alls kunde se men med tydliga uträkningar och förklaringar på papper förstod min chef utan problem.

Anmäl
2019-01-02 15:32 #6 av: Ananse

Och du undrar ifall den sortens iakttagelser möjligen är typiska för en ADHD-hjärna eller?

Det är dom nog.

Anmäl
2019-01-02 21:41 #7 av: Annielle

kan även stämma in på lättare  autism det du beskriver, men det är ju inte ovanligt att ha det kombinerat med ADHD så.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2019-01-02 22:49 #8 av: odlaren

När jag hade berättat detta med arbetsschemat för en psykolog så frågade han mig om jag någon gång hade funderat på om jag hade autistiska drag.  Jag fastnar lätt i vissa tankar och kan inte släppa dem, t.ex. det här med schema. Det är egentligen bara då jag kan hålla mig till en tankebana under lång tid så till en början känns det bra, till slut blir det ofta för mycket.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.