Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Adhd

2019-01-26 11:10 #0 av: CeTa

Får man köra bil utan sin medicin? Min dotter övningskör men vill inte ta sin medicin på helgerna? Vad händer med mitt körkort om det händer något och dottern inte har tagit sin medicin ( Elvanse )?

Anmäl
2019-01-27 13:07 #1 av: Rovfisk

Skulle tro att det kan bero på vad som händer, och om dottern bär skulden till en eventuell olycka. Och om det finns läkareintyg på att hon INTE för köra bil utan medicin.

Ena sonen äter Elvanse, han tar heller inte sin medicin på helgerna, och han övningskör.  Enligt vad körskolan säger, så beror det också på vilka läkareintyg det finns från BUP eller NPF mottagningen. Står det inte någonstans att han måste ta sin medicin för att få framföra bilen, då skall det inte vara något problem.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-01-27 18:32 #2 av: Ananse

Framförallt är det omöjligt för dig att med säkerhet veta huruvida hon har tagit medicinen eller inte. Du kan alltid hävda att du trodde att hon hade tagit den. För övrigt så kan du ju faktiskt villkora övningskörningen, säga att du inte går med på att handleda ifall hon är omedicinerad.

Men, precis som det redan har påpekats: det finns ingen lag som förbinder henne att ta medicinen i samband med bilkörning. Det krävs att en läkare ställer det villkoret. Och det är absolut inte nån självklarhet. Jag bedömer för egen del att jag kör lika bra utan medicin.

Däremot fattar jag inte varför vissa inte VILL ta stimulantia. Men jag har fattat att det är vanligt just bland barn och ungdomar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.