Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Attentin eller Elvanse vuxen. Råd?

2019-03-20 20:37 #0 av: SannaSet

Jag brukar inte ta medicin så ofta eftersom jag inte hittat något som funkar bra. Nu har jag en dålig period och måste i princip ta Attentin för att orka både göra mitt jobb och vara trevlig mot folk runt omkring mig samtidigt. Problemet är att jag får supersvårt att byta fokus och uppgifter, jag liksom fastnar helt i det jag gör och tidsuppfattningen blir kass. Jag tar en rätt låg dos, kan det vara problemet? Eller borde jag helt enkelt göra ett nytt försök med tex Elvanse? Är det någon skillnad på den som kallas Elvanse vuxen och den tidigare Elvanse? Tog den gamla sorten förut som inte hette vuxen men blev så galet uppskruvad av den. Har fixat läkartid till om några veckor. Tänkte mest att någon här inne kanske har lite råd och erfarenheter kring detta?

Anmäl
2019-03-20 21:46 #1 av: Mligg

Har du ändrat dosen? I vanliga fall så brukar man successivt höja till 80mg för att sedan stanna där. Problem med centralstimulerande är att bästa effekten får man alltid i början och sedan avtar det och det kan bli konsekvenser i sitt mående. Prata med din läkare om dosen finns ett par olika att välja mellan.

Anmäl
2019-03-23 08:23 #2 av: jagjobbarju

Elvanse Vuxen är exakt samma medicin som Elvanse.

En kapsel 50 mg Elvanse innehåller 50 mg lisdexamfetamindimesylat, motsvarande ungefär 15 mg dexamfetamin.

Jag tänker mig den här bilden:

Den något stränga läraren Lis 35 promenerar med sina 15 skolbarn. (35+15=50)
ALLA barnen måste hålla i ett rep under promenaden, för att Lis vill säkerställa att alla kommer fram till rätt ställe.
Väl på plats släpper hon INTE ut alla barnen samtidigt, utan de får ”leka av sig” en i taget och nästa barn släpps inte ut förrän den föregående är trött/slut.

15 mg Attentin innehåller 15 mg dexamfetamin.

15 smarta barn, som hittar till rätt ställe själva, men utan lärare, som sätter regler, så drar alla ut på rast samtidigt.

Anmäl
2019-03-29 12:46 #3 av: add-apa

#2 hahaha 🤣 snyggt!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.