Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Sjukt

2019-06-22 22:38 #0 av: Rosen82

Detta som jag kommer skriva låter väldigt sjukt men undrar om det kan ha något men min diagnos ADD/As att göra. Jag måste ha koll när jag inte är hemma vet att det låter konstigt men tex i kväll var jag hos en familjemedlem som har en hund som sprang på gräsmattan deras egna och jag vet att dom har koll men jag känner själv att jag måste ha koll och detta stressar mig för ser jag inte hunden så kan jag inte koncentrera mig på något annat trots att jag vet att dom har koll. Ska jag åka bil med någon och ha min egna hund i bagage luckan så får jag för mig att luckan kan öppnas och hon flyger ut. Och om jag ska iväg och låser dörren så kan jag springa fram och känna på handtaget flera gånger och detta tycker min familj är lite irriterande även jag själv men det blir en slags konstig känsla i kroppen...stress och ångest kanske men det känns inte bra i kroppen och jag vill ha bort detta. Någon som känner igen sig?

Anmäl
2019-06-23 08:00 #1 av: Niklas

Det där går det att få hjälp med om du kontaktar psykiatrin. Jag förstår att det är väldigt jobbigt och stressigt.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-06-24 09:26 #2 av: add-apa

Låter som att du bär på mycket ångest, vilket kan ta sig uttryck i tvångsbeteenden såsom att du "måste" ha kontroll t ex.
Men ja, det går absolut att få hjälp med!

Anmäl
2019-06-24 13:44 #3 av: Niklas

Det är bra att ta itu med det så snart som möjligt. Annars riskerar det att ta över ditt liv och orsaka andra problem.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.