Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Kommer jag få en ADHD diagnos?

2019-06-27 10:47 #0 av: Hullerombuller

Hej, jag har en fråga som jag hoppas någon vill hjälpa mig med.
Jag har precis genomgått en utredning om ADHD, men i och med semestrar så Hr jag inget uppföljningssamtal förrän i mitten på augusti. På 1177 i min journal kan jag lösa följande:
” Sammanfattning
Således utredning uppvisar underlag för ADHD kombinerad typ lindrig - medelsvår grad, där dock symtombilden skulle kunna till en viss del tolkas utifrån andra perspektiv såsom ångest, personliga egenskaper m.m. Det föreligger dock tydligt behov för att hjälpa patienten med behandlingsinsatser lämpliga för ADHD.”

Innebär detta att jag inte kommer få diagnosen ADHD pga av att symtomen istället kan förklaras av ångest? Men att jag ändå kommer behandlas? Jag uppfyller alla de andra kraven för diagnos.

Någon som har koll.
Under diagnos står det bara : ”Observation för ospecificerad misstänkt sjukdom eller ospecificerat misstänkt tillstånd”

Anmäl
2019-06-27 11:09 #1 av: Niklas

Egentligen borde vi inte sitta och spekulera som amatörer, men om jag bara läser vad som står tycker jag det ser ut som om de menar att du har vad som krävs för ADHD-diagnos, men reserverar sig för att dina svårigheter kan ha andra orsaker.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-06-27 11:21 #2 av: Hullerombuller

Jo det förstår jag, jag är mest nyfiken på om någon annan fått liknande information och sedan fått eller inte fått en fastställt diagnos.

Anmäl
2019-06-27 12:46 #3 av: Annielle

Jag tror inte att de har bestämt om du har en ADHD-diagnos än, de vill kolla igenom informationen noggrannare och ta sig en ordentlig funderare innan de är klara tror jag.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.