Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Olika effekter på olika metylfenidat ?

2019-06-28 08:59 #0 av: brappare

Hej. Har testat både concerta och sandoz 18mg.

Började ganska bra Kände inte mycket förutom att dagarna blev bättre och lättsammare. Efter ökning till 36mg första gången fick jag kraftig ångest och kraschade. Samma andra gången då jag tog 18 morgon och 18 lunch.

Har sedan fått byta till elvanse 60mg. Effekten har varit tydlig, ingen direkt ångest men nästan för mycket, blivit för glad och pratsam, inget fel med det men känner mig påverkad och det känns inte bra. Efter en månad har jag dessutom blivit mer och mer nere och har nu slutat ta elvanse då deppigheten tagit över och jag är rädd att få en ordentlig deprission om jag inte slutar nu.

Så nu i efterhand är jag intresserad av att ev testa något annat metylfenidat då jag upplevde det som lindrigare innan ångesten tog mig. Vad rekommenderar ni att testa ? Har ni haft stora skillnader mellan olika metyl preparat?

Anmäl
2019-06-28 12:48 #1 av: add-apa

Det är jätteindividuellt hur man reagerar på de olika preparaten. För mig personligen har det också varit väldigt olika. Men bara så du vet så är ju Elvanse inte metylfenidat, utan lisdexamfetamin...
Det enda du kan göra är att prova dig fram för att se vad som funkar bäst för just Dig!

Anmäl
2019-06-28 20:34 #2 av: brappare

Jo de vet jag. Det jag menade är att jag kanske var för snabb me de att byta bort metylfenidat utan att ha testat fler sorter

Anmäl
2019-06-29 16:05 #3 av: add-apa

Ok, jag fattar. Ja, be att få prova andra då! Det kan absolut vara olika.
Lycka till!👍🏻

Anmäl
2019-07-03 02:49 #4 av: Ananse

Intressant att du upplevde en effekt-höjning när dosen sänktes. 60 mg Elvanse innehåller mindre än 20 mg innehåller dexamfetamin. Inte minst är det intre att du överhuvudtaget märker av så små doser.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.