Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Varför får jag inte vara #stoltautist ?

2019-07-23 15:46 #0 av: tlover

Idag hamnade jag i bråk med den typen av nt:are som per automatik ser ner på alla med någon typ av diagnos. Då hon hånade mitt hjälpmedel för träningen så kom jag ut som autist. För jag är faktiskt även stolt för att jag har de superkrafter som det innebär. Tyvärr så lär jag mig aldrig att det aldrig blir bättre med sådana typer av nt:are.

Men jag vill ändå få vara #stoltautist och #stoltmednpf det finns tex få som kan slå mig på fingrarna när det gäller tekunskap, vilket jag inte skulle haft utan autism. Jag är även super på svampplockning och flyttstäd pga min autism. Jag har mängder med kunskaper om npf och hjälpmedel. Jag är kreativ som få och jag kan sätta mig ner och sortera el dylikt saker om det behövs.

Jag har ett väldigt rikt språk och många typer av kunskaper m.m

Varför är du #stoltautist/#stoltmednpf/osv?

Obs inga "det finns inget positivt med autism" för det är helt enkelt inte sant

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-07-23 17:19 #1 av: Hera

Jag är stolt över mina matkunskaper. Jag är stolt över min uppriktighet och ärlighet. Jag är stolt över att numer låta personangrepp på nätet rinna av utan att bry mig.

Jag är också stolt över att ha stått på mig gällande barn. Jag har aldrig velat ha och har fått mycket press angående att skaffa.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-23 19:29 #2 av: LBB

Samhället idag ställer hårda krav på alla. Många gånger kan de som har olika former av diagnoser ha spetsförmågor som vid rätt utnyttjande ger både samhället och individerna i fråga stora fördelar. Därför bör man vara öppen för "udda" eller olika beteenden.

Problemet är väl att många av dem med dessa spetsförmågor har svårt att anpassa sig till "vanliga "liv och "vanliga" krav och därför riskerar att hamna utanför.

Det som skärper läget är väl att antalet jobb som har möjlighet att ta hänsyn till de ovan beskrivna symtomen blir allt färre och allt fler konkurrerar om dem. Så allt fler tvingas till ett permanent bidragsberoende.

Anmäl
2019-07-23 22:36 #3 av: Sollar

Jag är överempatisk, men jag agerar trots det inte känslostyrd. Älskar logiken, som tex när jag slutade röka, så fort det kändes jobbigt tänkte jag att om jag börjar igen så måste jag sluta igen och då måste jag känna såhär en gång till, och dessutom från början. Är ekonomisk. När jag blir intresserad av något fördjupar jag mig snabbt i ämnet så jag har bra allmänbildning, tittar/läser mycket på nyheter och dokumentärer.

Har däremot inte så bra språk som #0Förlägen

Anmäl
2019-08-18 12:17 #4 av: KimE

"Samhället idag ställer hårda krav på alla. Många gånger kan de som har olika former av diagnoser ha spetsförmågor som vid rätt utnyttjande ger både samhället och individerna i fråga stora fördelar. Därför bör man vara öppen för "udda" eller olika beteenden."

På jobbet finns det flera med odiagnostiserade npf vilket är en fördel då jobbet deras är monotont och slitsamt. Men det har skapat problem för dem privat då de är socialt osmidiga.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.