Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat

Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Genomgår en neuropsykiatrisk utredning.

2019-08-19 16:25 #0 av: kallekoZ

Som rubriken lyder så genomgår jag just nu en utredning med inriktning på ADHD.
Jag undrar hur ofta är det att folk inte fått diagnos efter avslutad utredning?
Jag har en inre oro att jag inte skulle diagnostiseras pga att ett av proven var något med det perceptuella att göra, psykologen tyckte att resultatet var anmärkningsvärt iallafall.
Ju längre in i utredningen desto tydligare har det blivit för mig att jag har viss problematik, men nu är jag mest orolig för att jag inte kommer att få den hjälp jag behöver

Anmäl
2019-08-19 16:29 #1 av: kallekoZ

Kom ej ihåg om det var det perceptuella, men det var massa bilder på olika saker efter varandra, de skulle bilda ett mönster iallafall t.ex O o O o O o

Anmäl
2019-08-19 16:33 #2 av: Lona

Jag fick en något luddig diagnos, "du har helt klart någon form av npf men passar inte in enligt våra parametrar. Om 15 år kanske vi har en specifik diagnos för såna patienter också".
Jag kan i och för sig inte medicinera mot ADHD el liknande diagnoser ändå, men det hade känts bra att ha en konkret diagnos.
Har annat i botten som diverse psykisk ohälsa men det påverkar ju varandra, svårt att säga vad som beror på npf och vad som beror på psykisk sjukdom.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-08-19 16:36 #3 av: Hera

Hur vanligt/ovanligt det är vet jag inte. 

Tror många är oroliga och nervösa. För man söker ju hjälp av en anledning. Men det är omöjligt att veta hur det blir för dig.

Min utredning slutade med 3 diagnoser, två av dom hade jag inte en tanke på. Nu när jag är insatt i det är dom självklara. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-08-19 16:47 #4 av: kallekoZ

Psykologen ställde däremot en fråga om jag funderat något om medicinering, det kanske dom gör vid alla utredningar?
#3 Det är ju det som oroar mig mest faktiskt, att jag inte skulle ha någon eventuell diagnos men har ändå en viss problematik för jag söker ju hjälp och hoppas jag kommer fram till något svar iallafall

Anmäl
2019-08-19 17:40 #5 av: Sindri

Hoppas du att medicin skall hjälpa dig? Det är inte säkert att det är den bästa hjälpen även om du få diagnos. En del avstår från medicin på grund av biverkningar, men det finns andra sätt man kan bli hjälpt av. Bara att få en diagnos kan ge en insikt och kunskap att underlätta livet. Det finns också konkreta redskap och stöd man kan få.

Jag hoppas på att du får det hjälp och det stöd du behöver.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.