Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Tips för att gå upp och hålla vikt på concerta?

2019-11-19 13:14 #0 av: DonQuijote

Ni som upplevt viktnedgång på concerta, hur har ni sett till att gå upp igen och stanna där?

Jag har egentligen inga problem med att äta men eftersom concertan dämpar hungern glömmer jag tills det är kväll, medicinen går ut och jag äter massor, men uppenbarligen inte tillräckligt för att kompensera. Jag vägde redan innan medicineringen ganska lite (om än normalt för min längd) men nu är min vikt så låg att min BMI ligger på 15.6 vilket för mig känns helt overkligt, jag har aldrig i mitt liv vägt så lite och ärligt talat så är jag rädd både för viktnedgången men också att jag ju inte kan fortsätta medicinera om jag inte går upp.

Så! Hur har ni gjort? Några knep på typ matschema eller liknande som går att komma ihåg? Andra knep? Har ni fått hjälp från vården t.ex. med dietist eller liknande? 

Anmäl
2019-11-22 19:03 #1 av: Niklas

Om det är ett problem kan man få näringslösningar. Ta upp det med din läkare.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-11-23 18:09 #2 av: kokospalm

Du skulle behöva en mat- & sovklocka och trycka i dig maten även om du inte är hungrig. 

Anmäl
2019-11-25 23:57 #3 av: Sindri

Det är viktigt att du äter näringstät mat som kroppen verkligen kan bygga upp sig av.  
Men som #2 föreslår så är det inte så dumt att bestämma sig för att äta mer regelbundet och fördela maten lite över dygnet.

Anmäl
2019-12-01 14:05 #4 av: add-apa

Jag kan också uppleva att det är lättare att liksom dricka mat, när jag har problem med aptiten. Brukar ibland köra med såna här smoothies och sånt som "bantningsmärken" har, t ex nutrilett och allt vad de nu heter. Men det finns säkert ännu bättre alternativ 😋
Följer...

Anmäl
2019-12-01 14:06 #5 av: add-apa

P.S. jag ställer också mat- och sovklocka 👍🏻

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.