Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Berättelser ur verkligheten

Besök hos läkaren

2012-09-19 21:35 #0 av: zatanica

Var idag på ett besök hos en läkare på habiliteringen. Anledningen var att jag ville ha ett läkarutlåtande för att söka aktivitetsersättning.

När jag satt där ville jag mest bara ställa mig upp och undra om han fått sin läkarlegetimation i et kakpaket och sedan gå därifrån.

Har hört om flera som besökt läkare i olika samanhang och sedan sagt att dessa helt har saknat förståelse för andra människor och ifrågasatt allt vad det nu har varit de har lidit av eller sökt för. Idag hamnade jag oxå hos en sådan tydligen.

Efter kanske 10-15 minuter så tyckte han att jag inte alls hade asperger, nej det var borderline jag led av.

För har man asperger kan man inte ha haft ett förhållande sedan 2004, inte heller kunde man tycka om kramar från sin sambo. För att inte tala om när han fick reda på att jag haft självskade beteende, det kan man inte göra när man har AS nej då var det bordrline. Han repeterade även flera gånger att ja det låter som det är antingen svart eller vitt, upp eller ner, borderline inte AS. Efter hans prat så kunde man tolka att hon som gjorde min AS utredning var inkompetent och gjort fel.

Att hon sedan jobbade på karolinska och var specialist inom autismspektrumet det var en annan femma, att hon reser runt i hela världen för att föreläsa och lära sig mera. Nej efter dessa minuter viste han tydligen bättre vem jag var och hur jag fungerade än vad jag själv gjorde.

Flera flera gånger påpekade han att ja det som är karakteristiskt både för ADHD och AS ja det lider ju alla människor av. Orkade inte ens bry mig om att säga, ja det är ju sant, men de har inte allt på engång hela jävla tiden. Hur kan en äkare bete sig på detta viset? Hoppas att jag aldrig mer behöver träffa honom för då ska jag säga att jag vägrar.

Ja just har man testat droger kan man ju inte heller ha AS bara så att ni vet. Han var även duktig att flera gånger påpeka hur man skulle skära för att ta livet av sig, jo tak jag vet, bra att han kanske säger samma sak till andra som inte vet. Han kunde inte heller förstå att man kunde dölja sådant att man inte vart på sjukhus eller liknande de gånger man försökt ta livet av sig. Man blir bra på att dölja saker.

Bra ögonkontakt hade jag tydligen med, kan bara minnas att jag typ såg honom i ögonen vid förssta hejet. Sedan tittar jag lixom vid sidan av upp mot taket.

Galna gubbe blev så arg på honom, kommer säkert på mer att vräka ur mig senare. ADHD:n glömde han tydligen bort i allt det där med, han var så bestämd i att AS hade jag minsan inte, jag var som alla andra, ja förutom att jag tydligen hade borderline. Skit gubbe, bättre utbildning på läkare tack.

 

Anmäl
2012-09-19 21:43 #1 av: Rebellkatten

Fy vilken otur du hade som råkade ut för ett sånt stolpskott. Tycker ändå att det borde vara ganska viktigt för läkare att LYSSNA på vad patienten säger. Men tydligen inte alla gånger. Tycker också att man som läkare som träffar så mycket människor borde inse att alla inte är lika. Bara för att man har AS så är man väl inte precis som alla andra med AS.

Har också träffat läkare som inte lyssnar utan bara bestämmer efter 5 minuters prat hur saker ligger till och inte kan ta till sig vad man säger överhuvud taget.

Man blir så jävla ställd och arg att man kommer av sig och inte kan svara vettigt. Iaf inte jag =/

Hoppas du slipper träffa samma idiot flera gånger.

Anmäl
2012-09-19 22:01 #2 av: zatanica

Ja jag blir likadan, man blir så ställd och sur/arg/upprörd när någon som ska veta och förstå tydligen inte gör det och kör sitt eget race. Så man sitter istället snält där och säger inte så mycket.

Troligen för att man inte ska explodera och göra något dummt. Så funkar jag i allafall har med åren börjat vara helt tyst istället för att explodera som jag gjorde när jag var yngre.

Anmäl
2012-09-20 07:12 #3 av: Zaphix

Sedan kan man ju ha lättare och svårare AS, och i och med att du inte har de svårigheter han ansåg att man bör ha kanske du har en lindrigare version.

Oavsett så verkar han ha lagt fram det på fel sätt.

Anmäl
2012-09-20 10:45 #4 av: zatanica

Jo Zaphix, visst är det så att det finns olika grader, sedan är ju alla människor även olika. Det borde han ju kanske ha tänkt på och även som du säger att om han hade tvivel eller andra funderingar så kunde han ha sagt det på mycket bättre sätt.

På tal om läkare fick jag just veta av min svägerska att hon var hos en läkare igår på grund av ryggen (hon har diskbråck och något mera så hon kan knappt gå ibland). Han sa att det enda som hjälpte var träning. Sjukgymnasten sedan sa att hon fick inte cykla, spinning, springa eller gå, ska hon gå lite längre var det jätte viktigt med bra skor. Så hm ja litebättre läkarutbildning kanske?

Anmäl
2012-09-20 12:13 #5 av: Shine

Hej zatanica :)

Nu får du gärna skälla på mig när jag säger detta  ;) , men jag kan förstå vad din läkare menar.

Tyvärr finns det så många som åker snålskjuts på människor med funktionsnedsättningar och tycker att deras "system" och deras rättigheter är bekväma. Det är bra att en läkare ifrågasätter tycker jag. Men så borde du!

Jag försöker alltid se utgångsläget som en annan person har, för att förstå vad de menar. Lättare sagt än gjort många gånger, men det är en stor hjälp i samspel med andra människor. Och är det något man inte förstår, så fråga. Fråga fråga fråga.

Att du får en bra förklaring är din rättighet och en läkares skyldighet.

Varför utesluter han din förra diagnos? Hur kan han vara så säker på en "annan" diagnos? Vad har han för erfarenhet av as och andra närliggande funktionsnedsättningar som han uttalar sig om?

Just ovanstående kan också vara en viss problematik med "experter" inom ett visst område, såsom din förra läkare. Kan det ha varit så att hon snöat in sig på sitt eget område? Dvs letar efter symtom för att det är det hon gör? Vad har hon för erfarenhet av andra närliggande disorders?

Människor gör fel hela tiden. Sjukvården är tyvärr inget undantag. Ingen är perfekt och vi är alla olika med olika förutsättningar. :)

För att återgå till min första mening, så tänkte jag så här när jag läste ditt inlägg, och jag är definitivt ingen expert ska tilläggas. Men här kommer mina spontana reflektioner ändå.

* Att närhetsproblematik är ett sorts grundsymtom för människor med autism.

Som din läkare säker så finns det många som kan ha svårigheter med lite allt möjligt i livet ändå, utan att för den skull utgöra en minoritet som har en avvikelse från majoriteten.

* Att självskadebetéende snarare motsäger autism då autism snarare triggar handlingar som lugnar och skyddar den egna individen.

* Att "dölja saker för omvärlden" låter inte heller typiskt autistiskt. På sin höjd undvika saker i sociala sammanhang, men det är en helt annan sak.

 

Det skulle vara intressant att höra av andra personer med autism här inne av något slag om det känns igen eller om jag är helt ute och cyklar.

Man lär så länge man lever. :)

Må gott!

Anmäl
2012-09-20 16:21 #6 av: zatanica

Shine fattade väl ungefär hälften av vad du skrev, orkar inte läsa igen.

Det där med närhet, jag har altid gillat kramar från de som står mig nära, men det ska ske på mina egna vilkor, när jag känner för det. I övrigt vill jag helst ha okända människor på minst 2 meters avstånd, känns obehagligt annars.

Hängde väll med en aning i dit tänk där, men att utala sig efter att ha träffat en mäniska i ca 10 minuter är väll lite väl och sedan inte basera sit utlåtande på mer än några difusa punkter man hakat upp sig på känns fel.

FÖr mig under den perioden var sjävskadandet ett sätt att lugna ner mig, bli av med ilska, obehag mm.

Anmäl
2012-09-20 18:30 #7 av: [Varulv]

#5

Du ville ha andra autisters synpunkter på dina "stipulat". Här kommer mina (jag har asperger-diagnos).

 

* Att närhetsproblematik är ett sorts grundsymtom för människor med autism.

Ja, det skulle jag ganska bestämt tro jag också.

 

* Att självskadebetéende snarare motsäger autism då autism snarare triggar handlingar som lugnar och skyddar den egna individen.

Japp. Det är min bestämda uppfattning. Autister är trygga i sig själva. Detta då förutsatt att de får leva i sin egen bubbla. Utsätter man en autist för social press, så skulle väl iofs ett självskadebeteende kunna uppstå därav (ty vi autister mår nästan alltid dåligt av social intervention). Men då ska det mycket till, är min tro. Dock - en autism kan ju vara kombinerad med andra psykiatriska särarter, exempelvis borderline eller mano-depressivitet. Och i dessa ligger ju ofta en självmordsbenägenhet och lurar som en stor fara. Men detta gäller de diagnoserna, som sagt.

 

* Att "dölja saker för omvärlden" låter inte heller typiskt autistiskt. På sin höjd undvika saker i sociala sammanhang, men det är en helt annan sak.

Håller med där också. Vi autister är öppna och ärliga i de allra flesta lägen. Dessutom tycks vi generellt sett vara måna om att skapa reda i vår självkännedom. Vi må ofta ha dålig självkännedom, men vi  ö n s k a r  få reda på "sanningen" om oss själva.

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-20 19:09 #8 av: Shine

Tack Varulv för ditt svar. Uppskattas verkligen. Då har jag uppfattat den saken rätt iaf. Ser fram emot att lära mig mer! Glad

Kikade i en annan tråd där Temple Grandin kom upp. Det finns en film uppgjord efter henne med samma titel som namnet: Temple Grandin. Jag har sett den. Den är riktigt bra. Den beskriver också asperger/autism på ett sätt som får oss "andra" att förstå er på ett mycket bättre sätt! (Hon nämner "båda diagnoserna" som kopplade till henne, hon är då asperger?)

Jag önskar filmen vore obligatorisk för alla inom skola vård och alla yrken som arbetar med människor i omfald.

Det brukar ju vara okunskap som skapar obehag och att man undviker saker, även människor. Jag tycker "olika personligheter" bör ingå som en liten del i den obligatoriska skolplanen. Jag tycker det är viktigt att barn redan i tidig ålder får lära sig hur olika vi kan vara och fungera. En ökad medvetenhet och bredare kunskapsbank om människor ökar också tolerans och tolerans i åldrar högre upp, för alla slags människor. Det tror jag iaf. Glad

 

 

Anmäl
2012-09-20 19:18 #9 av: [Varulv]

#8 Bra, Shrine! Glad (Jag trodde faktiskt att också du var aspergare - men där ser man...)

Ja, jag håller med dig om att Temple Grandins föreläsningar borde vara obligatoriska i åtminstone vissa sammanhang i skolan.

Och - nej - hon är inte aspergare utan autist. Men detta kommer framledes att bli än mera samma sak i diagnossammanhang framöver, så det har inte så stor betydelse - eller förmodligen ingen betydelse alls.

Glad

αγάπη

Anmäl
2012-09-20 19:35 #10 av: Shine

#9. Men hon kan mycket om asperger också? Eftersom hon pratar om det?

Varför trodde du jag var aspergare? Glad Jag har inte asperger. Men väl annan social problematik så som ångest. Och barn som har sina specialiteter. :) Jag kommer säkert skriva mer om mig när jag känner mig tryggare här inne, om nån känner sig nyfiken. :) Fast det kan nog ta lite tid. Min intigritet är rätt hög...

Hoppas ni har tålamod med mig. :)

Förlåt för halv-OT TS!

Anmäl
2012-09-20 21:20 #11 av: [Varulv]

Vi har full förståelse för din integritet, Shrine! Flört

Varför jag trodde du var aspergare/autist? Jo, för att du verkade så initierad i kärnorna i det som utgör det neuropsykiatriska funktionshindret. Det är ovanligt att "NT" är så initierade.

Och det, med Temple Grandin, då. Som jag sa, så är skillnaden mycket liten mellan så kallade renodlade autister och aspergare. Man kan säga att asperger är ett slags specialfall av autism. Skillnaden i Grandins fall rör det faktum att hon var sen i sin talutveckling, och hade förmodligen inte talat än idag, om hon inte hade fått otroligt mycket stöd och hjälp.

Allt medan vi aspergare ofta noteras som ovanligt tidiga i vår talutveckling, och talar som "små professorer" kanske redan i tvåårsåldern.

Men i grunden finns alltså en problematik med den verbala (ffa muntliga) kommunikationen i båda fallen - fast denna tar sig två helt olika uttryck.

αγάπη

Anmäl
2012-09-20 21:37 #12 av: Shine

#11 Tack! :)

"NT" Varulv? Du får ursäkta om jag inte har kopplat den förkortningen ännu, men jag gissar på att den är en slags synonym till mitt "NS" (=normalstörd Tungan ute) Flört Det var "Kakan" som kom med det uttrycket. Jag tyckte det var så härligt. Det är ju precis så det är!

Jag tar ditt antagande att jag var apsergare som en komplimang, så tack. :)

Jag är med på skillnaderna/likheterna eller till och med likamedstecknet mellan de båda (au & as) . Det kan ha vart Temple som pratade om båda och refererade till sig själv, som skruvade till det i huvvet på mig. ;)

 

Anmäl
2012-09-21 12:43 #13 av: [Varulv]

#12 "NT" = "NeuroTypisk" (till skillnad från oss vi med nämnda diagnoser, vilka är "NA" [ = "NeuroAtypiska"]).

Skillnaderna mellan AU och AS ja, de torde mest ligga i den tidiga barndomen. Så vår goda Temple har förmodligen i vuxen ålder "kommit ikapp" oss aspergare. Så så till vida kan man ju kalla henne för aspergare, eftersom det i hennes fall inte finns någon skillnad alls egentligen förmodligen.

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-21 15:01 #14 av: Shine

Tack för ditt svar Varulv! :-)

Anmäl
2012-09-22 17:30 #15 av: Porklash

#5

 

Jag blir lite fundersam?

Vad menar du med de "många som åker snålskjuts på människor med funktionshinder"?

Jag vet inte om jag förstår vad du menar där?

 

pEr

Anmäl
2012-09-22 19:06 #16 av: [Varulv]

Porklash, jag tror jag kan gå i svaromål för Shine där.

Hon har nämligen även en fortsättning på det hon sa (det, som du - liksom jag, i förstone) reagerade på:

"Det är bra att en läkare ifrågasätter tycker jag. Men så borde du!"

Därpå ger Shine en radda exempel på hur en läkare kan göra felslut.

Vad Shine menade var bara att försöka visa på läkarens (den, som kanske inte är så kunnig och påläst) så att säga kontrollfråga till zatanika. Shines inlägg innehåller sedan en uppmaning till zatanica att inte ge sig, utan istället ifrågasätta tebax.

Men jag kan förstå även zatanica. Man bör kunna kräva av en läkare att åtminstone besitta en viss grundkunskap och en viss grundförmåga. Men så är tydligen inte alltid fallet - mycket tråkigt nog... Gråter.

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-23 11:37 #17 av: Shine

#15. Jag syftade i mitt inlägg till den skaran av människor som vår regering försöker "komma åt" just nu, delvis i form av utförsäkring från försäkringskassan. De människor som tragiskt nog utnyttjar att vi har ett skyddande system för de utsatta som har rätt till det. Människor som ser en genväg på sitt liv och slippa rättmätligt ansvar.

Enligt politikerna så är det för lätt att vara sjukskriven i dagens samhälle. För utomstående kan det se ut som att många funktionshindrade får mycket "gratis", när de har rätt till det helt enkelt. I och med att det finns människor som helt enkelt fejkar eller starkt överdriver sina "åkommor" så måste läkare och försäkringskassan osv vara mer kritiska för att gallra agnarna från vetet.

Detta är sorgligt men sant och regeringen har uppmärksammat detta och antagit blandade åtgärder men blandade (vettiga) resultat.

Anmäl
2012-09-23 13:29 #18 av: Porklash

#17

Okej då förstog jag rätt. Men det visade sig ju att det var väldigt få när det kom till kritan. Hur många känner ni själva som fuskar till sig pengar från försäkringskassan? Jag känner ingen.

Från min synvinkel dvs mitt jobb så är det tvärtom. Människor som skulle kunna jobba under sina bättre perioder men inte kan göra det pga då förlorar de sin sjukskrivning. Ännu värre är det för dem som är sjuka men inte försäkringskassan läkare tycker är det. Bara "alla andra".

Alla system som bygger på nåt slags godtyckligt allmosegivande kommer att ha folk som försöker blåsa det. Inget konstigt med det. Ganska naturligt tycker jag

Men ser man att vara sjukskriven som nåt positivt så har man nog andra "problem" som borde tas hand om. Jag tror att det är väldigt få välfungerande människor som ägnar sig åt sådant. Så enkelt är det inte att få dessa pengar. Ganska hårt jobb det med. Så jag tror nog att dem har en eller annan "problematik" på nåt vis.

Det tråkiga, tycker jag, ligger i att man inte får hjälp med den då...

 

pEr

Anmäl
2012-09-23 17:19 #19 av: Shine

#18. Jag citerar dig lite här om det är ok. :-)

"Men det visade sig ju att det var väldigt få när det kom till kritan."

Vad menar du? det finns inga undersökningar om varken bu eller bä vad jag känner till? Jag är osäker på om en sådan undersökning ens skulle vara möjlig. Hur?

 

"Hur många känner ni själva som fuskar till sig pengar från försäkringskassan?"

Några stycken. Beklagligt nog. Jag vill inte gå in på detaljer men i vissa fall blir man mörkrädd för hur någon går till väga för att övertyga "systemet" om att de är funktionshindrade. :-(

 

"Alla system som bygger på nåt slags godtyckligt allmosegivande kommer att ha folk som försöker blåsa det."

Definitivt. Men det var inte det jag ville poängtera när jag först tog upp det. Det blir en helt annan diskussion. :-)

 

"Men ser man att vara sjukskriven som nåt positivt så har man nog andra "problem" som borde tas hand om."

Det håller jag utan att tveka med dig om.

 

"Jag tror att det är väldigt få välfungerande människor som ägnar sig åt sådant."

Jag skulle vilja hålla med dig här också, men kan inte. Jag har sett för mycket och om problemet vore litet så skulle det nog inte till en primär helsatsning från regeringens sida? Det är min uppfattning iaf.

 

"Det tråkiga, tycker jag, ligger i att man inte får hjälp med den då..."

Ja... samt att de som faktiskt har en funktionsnedsättning blir utförsäkrade på lösa grunder. Systemet med utförsäkringar har ju allt annat än träffat rakt i prick. Det är hutlöst många som behöver mycket hjälp, som har blivit av med den pga dessa "åtgärder".

Anmäl
2012-09-23 19:39 #20 av: [Varulv]

#19 Nej, Shine, nu känner jag mig inte alls på din våglängd. Du misstänkliggör ju oss funktionsnedsatta, du ifrågasätter våra diagnoser, och du hänsyftar till att vi skulle vara simulanter hela bunten.

Fräckt så det förslår, faktiskt. Snacka om att inte kunna känna empati!

Du tycks tro att vi som har "till-lurat" oss en diagnos: önskar ha en sådan för att den skulle ge oss egna fördelar? Tja, i visst måtto har du rätt - men i stort sett har du grundligt fel.

Jag själv, till exempel, slopar nu slutgiltigt min karriär för att begära sjukersättning på deltid. Detta efter att ha prövat en sista gång bara för att konstatera att det inte fungerade. Vad har jag för val? Inget. Tror du att jag vill detta? Nej, det vill jag verkligen inte. Jag önskar inget hellre, än att kunna fungera som ni alla andra, och på era villkor. Om nu inte detta går - vad finns att göra?

Svaret på den frågan ger du på följande vis: "Bara att fortsätta jobba!"

Jag säger till dig: Lycka till med  d i t t  jobb!

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-24 00:57 #21 av: Shine

#20. Nu varulv vet jag faktiskt inte vad du pratar om. Jag tror du har missuppfattat hela inlägget eller så har jag inte förklarat tillräckligt.

Anmäl
2012-09-24 11:21 #22 av: HannaM

Det är inte på något vis ovanligt att människor med asperger skadar sig. För dom som aldrig hamnat i det helvetet går det inte att förstå att det skapar lugn trygghet och kontroll för den som gör det. Naturligtvis är det inte aspergerdiagnosen i sig eller som ett kriterie av den. Det handlar oftast om människor med asperger som har andra diagnoser såsom, ångest, depression, borderline, paniksyndrom osv.

Att självskador och asperger på något vis är motsägelsefullt eller icke kombinerbart är inte sant. Det finns människor med aspergerdiagnos som skadar sig själva. Alltså är det ingenting som är diskvalificerande för en as-diagnos. Hade det varit det hade jag aldrig ens hamnat i kön för utredning angående det. Jag säger inte att jag får en diagnos men misstankarna är tillräckligt starka för att remittera mig till utredning och jag har dessvärre ett mycket utbrett och långdraget självskadebeteende.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2012-09-24 12:48 #23 av: [Varulv]

#21 Ja, jag tror det vore väldigt bra, om du kunde förklara riktigt tydligt för bland andra mig, zatanica och Porklash, hur du menade.

Du menar tydligen i alla fall  i n t e  så, som jag tolkade dig (i det senaste avseendet, vilken tolkning ju föregicks av en annan, vilken tydligen inte heller den var riktig?)?

Så: hur menade du alltså? Obestämd

αγάπη

Anmäl
2012-09-24 13:36 #24 av: Shine

Ok, ska göra mitt bästa för dig varulv. Andra får tala för sig själva. Nu har du kastat ur dig anklagelser och du får hjälpa mig med vart de kommer ifrån. - Jag citerar och kommenterar.

"Du misstänkliggör ju oss funktionsnedsatta, du ifrågasätter våra diagnoser, och du hänsyftar till att vi skulle vara simulanter hela bunten." - Det kändes som ett påhopp. Och du lägger ord i mun på mig som aldrig blivit vare sig uttalade eller tänkta. Varför? Varför får du den uppfattningen? Vart någonstans har jag skrivit att jag ifrågasätter funktionsnedsatta?

"Fräckt så det förslår, faktiskt. Snacka om att inte kunna känna empati!" - Ytterligare ett påhopp som jag blev allt annat än glad över. Speciellt då det är så långt från sanningen.

"Du tycks tro att vi som har "till-lurat" oss en diagnos: önskar ha en sådan för att den skulle ge oss egna fördelar? Tja, i visst måtto har du rätt - men i stort sett har du grundligt fel." - Vi som har tillurat oss en diagnos, Varulv? Känner du dig träffad? Varför tar du åt dig? Jag vet inte exakt vad det var som du tog personligt. Förklara gärna mer ingående. Dina antaganden om mina avsikter är förolämpande. Rynkar på näsan

"Om nu inte detta går - vad finns att göra? Svaret på den frågan ger du på följande vis: "Bara att fortsätta jobba!" - Seriöst? Brukar du lägga ord i mun på folk så här? Otrevligt och omyndigförklarande. Jag delar inte den åsikten som du tagit för givet att jag har. Det är inte ens nära.

Nu önskar jag att du förklarar dina påhopp, Varulv. Och förklarar vart dina missuppfattningar kommer ifrån. Jag har läst tråden flera gånger och kan inte se vart det kan brista något så otroligt i resonemang, att ditt inlägg, en kaskad av anklagelser, skulle kunna göra skäl för sig. Inlägget till Porklash drevs ot, vilket även står skrivet.

Anmäl
2012-09-24 18:20 #25 av: [Varulv]

#24 Jag bad dig om en förklaring av det  d u  sa, men istället går du till angrepp mot min tolkning och nagelfar den för att visa på hur fel jag har tolkat ditt underliggande syfte med ditt resonemang.

Att jag har tolkat dig fel, det har du ju redan hävdat, och det är väl uppenbarligen så. Eftersom du påstår att jag feltolkar, så måste det ju vara på det viset - det är ju du, som sitter inne med facit. Så du behöver inte spinna vidare på den sidogrenen, det blir bara kontraproduktivt.

Jag väntar fortfarande på ett pedagogiskt förklarande förtydligande av ditt resonemang.

ObestämdGlad

αγάπη

Anmäl
2012-09-24 21:32 #26 av: Shine

Jag har förklarat så tydligt jag har kunnat. Och som du kan se i mitt inlägg, där jag också beskrev att jag tog illa vid mig av det, så vet jag inte vad det är du missuppfattar.  Och utan att du ger mig den vetskapen kan jag inte förklara det vidare heller. Jag skrev mycket och det var direkt och endast riktat till porklash inlägg vilket jag inte vet hur jag kan göra tydligare än jag gjorde.

Var god kalla inte inte min respons till dina förolämpningar för angrepp. Jag tar illa upp. Man gör sedvanligen vetskapen om att man gjort ett övertramp mot någon, till en ursäkt eller bevisar varför man reagerat som man gjort. Ditt inlägg känns överflödigt i sammanhanget.

Kommer det fler sådana inlägg finns det ingen poäng för mig att svara. Jag lämnar hela detta ot missförståndet därhän om inte jargongen ändras till det bättre. Då svarar jag med glädje. Ett "jag har rätt, du har fel-resonemang" intresserar mig inte. Det justerar bara mitt humör något i södergående riktning.

 

Anmäl
2012-09-24 22:56 #27 av: zatanica

Tack Varulv för att du dök upp i min tråd, lämnade den lite för jag orkade inte läsa Shines inlägg för även jag tog det som skrevs på det vis du gjorde med. Som ett påhopp, men viste inte vad jag skulle skriva så istället var jag tyst och läste. De sista inläggen av Shine ville jag inte ens läsa för det kändes som att man bara var någon som försökt lura sig till att flyta runt utan att jobba och ha påhittade diagnoser.

Anmäl
2012-09-24 23:36 #28 av: [Varulv]

#27 Tack zatanica! Visst, hennes antydningar var som jag först intuitivt uppfattade (med andra ord rent och förskräckligt oförskämda mot dig), men sedan gav jag henne en rejäl chans (i mitt inlägg #16) till mittåt, men den nappade hon inte på.

Så då får hon väl skylla sig själv. Att nu försöka krångla sig ur det dilemma hon har försatt sig i, torde vara stört omöjligt... Obestämd

αγάπη

Anmäl
2012-09-25 07:21 #29 av: Zaphix

Jag greppar inte varför ni ska gå så hårt åt på Shine, är ju ni som har misstolkat d henhen har skrivit.

Hen har inte försatt sig i ett dilemma, hen kan inte rå för att ni helt har minnuppfattat hens inlägg..

Anmäl
2012-09-25 08:29 #30 av: Porklash

Oj. Jag uppfattade inte Shines inlägg som ett påhopp på någon här alls. Däremot att det spann på den, som jag ser det, närmast mytologiska tanken om att det är en massa människor utan någon sjukdom eller annan problematik som fuskar till sig pengar.

Detta undersöktes redan under förra regeringen och även senare ochsjälvklart förekommer fusk men inte alls i den utsträckning som man hade trott. Däremot är ju även lite fusk dyrt men... Hela misstänklig-görandet av den valiga människan är bedrövlig enligt mig.

Här kan man fundera hur samhällsekonomiskt det är att lägga ner mycket stora pengar på sådana undersökningar när de vederbörande kommer ändå kosta oss pengar någon annanstans.

Jag tycker Shine var tydlig med att dem som behöver hjälp, enligt gänse normer, ska få den.

Jag kommer ju från andra hållet och anser de regler och system vi har skapar fusk men det är en annan sak.

 

pEr

Anmäl
2012-09-25 13:44 #31 av: [Varulv]

För att återvända till den trådskapande tråden då, så tycker jag själv personligen såhär, utifrån det du beskriver, zatanica:

 

  • Du har ju redan en aspergerdiagnos. Denne läkare som du nu besökte ville således ifrågasätta denna. Detta utan att fullständigt om-utföra den utredning som låg till grund för diagnosen. Detta kan inte vara ett riktigt beteende.

 

  • Enligt din berättelse så redovisar läkaren några beteenden och omständigheter som motsäger asperger - tydligen så bestämt, att de till och med utestänger möjligheten till diagnosen. Enligt min bedömning har läkaren fel på alla de punkter som du beskriver.

 

  • Det faktum att du skulle kunna ha borderline motsäger inte det faktum att du har aspergerdiagnos.

 

Så jag tycker inte att - utifrån vad du berättar - läkaren gjorde rätt som "funderade högt" dessutom irrelevant inför patienten. Patienten har sin diagnos, därmed basta. Det är för mig okänt hur läkaren bör bete sig om han anser att en diagnos bör omprövas, men ska den kunna omprövas, så måste väl rimligen en ny utredning genomföras?

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-25 16:31 #32 av: zatanica

#31 Varulv, Ja precis han kunde ha låtit bli att tänka högt, när du skriver det så lät han lite så som man gör när man tänker högt och upprepar samma sak för sig själv om och om igen.

Om han nu trode/tyckte att jag kunde ha en tredje diagnos kunde han ju först ha läst på lite mera om mig och mina utredningar, talat med dem som gjort dem och kanske stält lite frågor till mig utan att gå rakt på sak.

Kändes lite även som att han glömde bort att jag även har ADHD utöver AS, de må vara lika på endel punkter men de är även helt olika. Vilket man själv känner vissa dagar, som att man har två viljor eller vad man ska säga, en galen som inte tänker och bara vill ut på äventyr och en som vil kura ihop sig i et hörn och aldrig vara ute på äventyr som exempel.

NÄ tyckte inte han kändes så profesionel, sedan gör det ju inte saken bättre att man blir så stäld och inte vet hur man ska bete sig. Vilket man brukar komma på när man väl är hemma sedan.

Men den 5 oktober ska jag ha möte med en från försäkringskassan och sedan med ett till möte på arbetsförmedlingen med min förmedlare och kurator. Så nu kanske det kan hända saker och ordna upp sig.

 

Anmäl
2012-09-26 10:22 #33 av: Shine

Tack zaphix och per! Glad Bra att ni skriver hur ni uppfattar det.

Kanske skulle starta en egen tråd Per, angående försäkringskassan med blandad tillhörande kompott, för undvika att vissa individer känner sig anfallna och att alla andra som diskuterar ett nytt ämne anses vara "rent och skärt förskräckligt oförskämda"? Det är ett intressant ämne. Lämnar trådstartsbollen till dig. :)

zatanica. Jag vill bara säga att jag är ledsen att du uppfattade mina inlägg till Porklash, som personligt mot dig. Jag hoppas du i efterhand kan se att det inte alls var någon riktning i det inlägget.

Med tanke på att "aspergare" sägs ta saker mer bokstavligt så är jag förvånad att vissa tagit till er av något större som diskuterats. Men man lär sig nåt nytt varje dag.. Teoretiskt borde det inte "gå" såvida man inte kände igen sig i det större sammanhanget. Och det kan jag inte riktigt se min delaktighet i, i så fall.

F.ö. Eftersom det inte finns någon vilja att reda ut missförstånd utan att istället fortsätta förolämpa, så förstår jag att det är nedtryckningen i sig som är huvudsyftet och inte själva "missförståndet.". Den nivån tror jag klarar sig alldeles ypperligt utan mig. :)  Och det får bli min punkt i det ämnet. :)

Må gott allihopa!

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.