Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Kan jag ha en diagnos?

Ångest 24/7 = add/asperger?

2015-02-01 19:40 #0 av: vaniljkaka

Hej, funderar på en grej.. Jag sökte ju hjälp för ca ett år sen för ångest och att jag alltid mår dåligt utan att riktigt veta varför, varken mediciner eller terapi hjälpte därför fick jag tid hos psykiatrin och nu står jag i kö för att utredas för adhd/add/asperger, (om det är något mer vet jag inte)

Men.. nu till frågan, mår man psykiskt dåligt med oro och ångest hela tiden bara för man har en sådan sjukdom? Så att bara för att inte medicin eller terapi hjälpte så skulle jag ha en sådan sjukdom? Visst jag har ju endel symptom som stämmer in på add och asperger. Men när man läser om symptom på adhd,add,asperger står det ju ingenting om att man känner sig ledsen med ångest hela tiden tex. 

Anmäl
2015-02-01 19:49 #1 av: [JeanetteK]

Jag tycker det låter som depression eller möjligen gad. Ångest är fruktansvärt. Jag hoppas du kan få hjälp mot den. Kramas

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-02-01 19:58 #2 av: vaniljkaka

#1 ja det tycker jag med, deprimerad är såklart jag är, har alla symptom där. Varför har de inte tagit upp gad på psykiatrin? vet dom inte vad det är eller.? 

Anmäl
2015-02-02 08:10 #3 av: [JeanetteK]

#2 Ja det är lite märkligt. Jag tycker du ska ta kontakt med dom igen eller möjligen vårdcentralen eller liknande och berätta hur läget är och att du inte fått hjälp mot din ångest. Jag fick hjälp på vårdcentralen. 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-02-04 15:17 #4 av: [Udoon]

ångest och depression i samband med npf-diagnos brukar ju vara inte för diagnosen i sig, utan för hur man blir behandlad av andra på grund av sina svårigheter.

Anmäl
2015-02-05 14:59 #5 av: vaniljkaka

#4 Ja har oxå tänkt på de.. Klart att det ger mig ångest av att inte känna mig som alla andra och inte klara av saker som alla andra klarar.
Men jag har ändå alltid ångestkänslor och oro även om läget är lugnt. 

Anmäl
2015-08-31 15:51 #6 av: autisticE

jag har autism och adhd, har konstant ångest. det är jättesvårt att få reda på vad ångesten beror på. läkare har försökt att behandla mig sen jag var 10 och det har blivit barnpsyk 14 månader sammanlagt. Det kan vara omedvetna saker också. Tankar som kan komma smygande som sätter igång oron. Kan vara småå förändringar. Kan vara förändringar i kroppen (hormoner/pubertet). för mycket intryck i skolan/jobbet? (te.x för mig, får extrem ångest i affärer för det är så mycket ljud) 

eller att du anstränger dig för att du vill se/vara så ''normal'' ut som du kan. det kan vara massa grejer! 

Anmäl