Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Hej alla ADD:are

2015-03-14 13:36 #0 av: Cochon

Hej hej, lite fundersam. Ni med ADD har ni några humörsvängningar och så? Man brukar ju säga att ADHD:are kan skifta ganska mycket i humör på kort tid, men gör verkligen de med ADD det samma?

Anmäl
2015-03-14 13:50 #1 av: Cochon

Jag har själv ADD och känner att jag är otroligt jämn i humöret, nästintill stum känslomässigt. Undrar om det är normalt.

Anmäl
2015-03-14 18:38 #2 av: mieeow

Jag har ADD och jag kan nog skifta rätt mycket i humöret, framförallt känner jag att min energinivå och motivation skiftar väldigt snabbt. Jag kan i ena stunden vara extremt trött och mest vilja ligga och tänka eller göra något lugnt, och i andra stunden få en kul idé och jag vill göra det nu direkt, och blir supermotiverad. Sedan kan det ibland skifta tillbaka innan jag ens hunnit utföra idén jag fick. haha

Anmäl
2015-03-18 12:52 #3 av: polymorf

Jag har ADD och jättemycket humörsvängningar. Blir arg/glad/ledsen på 2 sekunder av minsta lilla. Alltid tänkt att det är så himla jobbigt, men de gånger jag ätit medicin som "stabiliserat", dvs tagit bort alla up and downs har jag typ fått panik för känner inte igen mig själv och tycker det är sjukt obehagligt att "inte känna något"...kan liksom bara konstatera att "det där borde jag blivit arg/glad/ledsen över men...det känns inget?! Har väl lärt mig med tiden också att lugna ner mig själv, iaf med ilskan...bara bita ihop och räkna till 10 (eller 1000 snarare), be alla att lämna mig ifred osv...

Skulle tro att det varierar mer mellan personer än mellan ADHD/ADD? Men kanske mer att många med ADD har mer av sina känslor inombords och inte är lika utagerande?

Anmäl
2015-03-19 00:10 #4 av: portera

#0 Jag känner igen mig i "stumheten", undrar om det inte i mitt fall snarare beror på en släng av Asperger.
Utredning går mot sitt slut får snart veta vad jag har..
Det är ganska vanligt att ha ADD i kombination med något annat..

Anmäl
2015-05-21 18:26 #5 av: Tourette_Mannen

Jag har ADD och jag svänger väldigt mycket i humöret. Jag brukar säga att ADD är som att vara bipolär fast x10. Jag kan gå från att vara uppåt och manisk till att känna enorm tomhet på en minut. Är väldigt känslig också och minsta motgång kan få mig helt ur balans.

Jag mår bäst när jag är manisk eller hyperfokuserad som det nog heter.  När jag inte har något projekt på gång i hjärnan så känner jag bara att allt är meningslöst. Vardagen räcker inte för mig.  Jag behöver mer.

Sen kan jag på kvällar/nätter ibland utan anledning få svår ångest och nästan vilja ta livet av mig fastän jag tidigare på dagen var jätte uppåt.

Sen varierar  det från dag till dag. Jag har dagar då jag är mer energisk och utåtriktad och då får jag saker gjorda. Sådana dagar följs alltid av dagar när jag är trött och bara vill vara ensam. En återhämtningsperiod helt enkelt.

Sen har jag sedan jag var barn haft plötsliga  aggressionsutbrott. 

Anmäl
2015-05-21 19:07 #6 av: Ravynsfair

Jag har ADD/AS och skiftar en hel del i humöret imellanåt. 
Det kommer periodvis. Oftast är jag ganska jämn, nästan stum som du TS beskriver men så kommer det stunder där det svänger på 2sek.
Har i normala fall jordens längsta tålamod men just när det skiftar så är tålamodet på noll. Blir förbannad när saker inte händer på 2 sekunder, helst ska det hänt igår liksom.  

Vänliga hälsningar Sanna. 
Medarbetare på Blandrashundar, HBT & Socialt stöd.ifokus Sol

Anmäl
2015-05-24 16:59 #7 av: redheadgeorgeous

Jag har ADD och jag kan få riktigt utbrott emot de jag känner, aldrig ute bland folk eller emot folk jag inte känner utan då är jag inåtvänd. Har däremot en del humörsvängningar som utomstående kan märka av. Det är väl mer att ADHD så ha dom svårt att sitta still och kan blir arga vart som helst egentligen och på minsta lilla. Medan personer med ADD kan ha riktigt dåligt humör, men visar det sällan öppet utan mer inom familj/vänner.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.